:: جلد 21، شماره 3 - ( مرداد- شهریور 1395 ) ::
عباس صارمی* ، محدثه رجبی
گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی ، saremi@araku.ac.ir

چکیده

سابقه و هدف: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند باروری و سندروم متابولیک را در زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک تغییر دهد که ممکن است مزایای تمرین ورزشی را زیاد نماید. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تمرین مقاومتی و مکمل امگا 3 بر سطح سرمی هورمون آنتی مولرین و شاخص‌های قلبی متابولیکی در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، 30 زن مبتلا به سندروم تخمدان پلی‌کیستیک (سن: 29/4±16/28 سال، نمایه توده بدن: 47/1±31/25 کیلوگرم/متر مربع) به طور تصادفی به گروه‌های تمرین مقاومتی و دارونما (10 نفر)، تمرین مقاومتی و مکمل امگا 3 (300 میلی گرم در روز) (10 نفر) و کنترل (10 نفر) اختصاص داده شدند. برنامه تمرین مقاومتی 60-50 دقیقه در روز، سه روز در هفته و برای 8 هفته بود. سطوح سرمی هورمون آنتی مولرین، ترکیب بدنی و شاخص‌های متابولیکی قبل و بعد از دوره‌ی تمرین ارزیابی شد. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های تی و تحلیل واریانس مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: بعد از 8 هفته تمرین مقاومتی، کلسترول ­تام، تری­گلسیرید، LDL- کلسترول و شاخص مقاومت به انسولین به طور معنی‌دار کاهش یافت (05/0P<). تحلیل داده‌ها نشان داد که مکمل سازی با امگا 3 همراه با تمرین مقاومتی منجر به بهبود بیشتر در شاخص‌های متابولیکی و سطح هورمون آنتی مولرین می‌شود (05/0P<).

نتیجه‌گیری: این نتایج پیشنهاد می‌کند که تمرین مقاومتی و مکمل سازی با امگا 3 می‌تواند اثرات مفیدی بر کارکرد تخمدان و شاخص‌های متابولیکی در یک دوره‌ی دو ماهه داشته باشد. بر اساس نتایج این مطالعه مصرف روزانه امگا 3 و تمرین مقاومتی برای افراد مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک پیشنهاد می‌شود.

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: تمرین مقاومتی، سندروم تخمدان پلی‌کیستیک، امگا 3، کارکرد تخمدان
دریافت: 1395/9/13 | پذیرش: 1395/9/13 | انتشار: 1395/9/13

Saremi A, Rajabi M. Effect of resistance training and omega-3 supplementation on metabolic parameters and anti-mullerian hormone level in women with polycyctic ovarian syndrome. pajoohande 2016; 21 (3) :114-121

صارمی عباس، رجبی محدثه. بررسی اثر تمرین مقاومتی به همراه مکمل امگا 3 بر شاخص‌های متابولیکی و سطح هورمون آنتی‌مولرین در زنان مبتلا به تخمدان پلی‌کیستیک. پژوهنده. 1395; 21 (3) :114-121