[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 9، شماره 4 - ( آبان 1383 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر جایگزینی نیمی از نان صبحانه با دو ماده غذایی با نمایه گلیسمی پایین بر میزان قند خون در بیماران دیابتی نوع 2
آنیتا مفیدی*، فریده طاهباز، فروغ اعظم طالبان، ناصر ولائی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (11978 مشاهده)
سابقه و هدف: درباره تاثیر غذاها با نمایه گلیسمی پایین در وعده غذایی مخلوط بر میزان قند خون بیماران دیابتی نوع 2 گزارشات متفاوتی وجود دارد. بدلیل وجود تناقضات و کاستی های طراحی تحقیقات قبلی، این تحقیق به منظور تعیین تاثیر جایگزینی نیمی از نان صبحانه معمول با سیب و یا عدسی بر میزان قند خون بیماران دیابتی نوع 2 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمائی بالینی(Cross-Over Clinical Trial) بر روی 18 بیمار دیابتی نوع 2 با قند خون ناشتای 126 تا 180میلی گرم در دسی لیتر انجام گرفت. در روز اول تحقیق نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. در یک گروه نصف واحد نان صبحانه در مرحله اول با مقدار مساوی سیب و در گروه دیگر با عدسی جایگزین شد. بعد از یک هفته دوره پاک شدگی (Wash-out) بین هفته سوم مطالعه، برنامه غذایی صبحانه در دو گروه جابه جا گردید. در هر 3 مرحله تحقیق، میزان قند خون در زمان های صفر(بعد از 12 ساعت حالت ناشتا)، 60، 120و 180 دقیقه پس از صرف صبحانه به روش گلوکز اکسیداز اندازه گیری و سطح زیر منحنی قند خون پس از مصرف انواع صبحانه مورد مطالعه، محاسبه شد. یافته ها توسط آزمون آماری paired t-test با قبول سطح معنی داری p<0.05 مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.یافته ها: تحقیق بر روی 16 بیمار (13 زن و 3 مرد) با میانگین سنی 6.2±49.8 سال (محدوده سنی 42 تا 63 سال) و میانگین طول مدت ابتلا به بیماری دیابت نوع 5.6±5.1 سال انجام گرفت. صبحانه معمول نمونه ها شامل چای، نان سنگک، پنیر، گوجه فرنگی و خیار بود. سه نوع صبحانه مورد مطالعه، تنها در مقدار فیبر دارای تفاوت آشکاری بودند. سطح زیر منحنی پاسخ قند خون برای صبحانه حاوی سیب و یا عدسی جایگزین به ترتیب 3041.9 ±48149 و 2231.9 ± 4352 میلی گرم در دسی لیتر در دقیقه بود (NS). سطح زیر منحنی میزان قند خون برای صبحانه معمول (4174.5 ± 8469.9 میلی گرم در دسی لیتر در دقیقه) با مقدار آن در صبحانه جایگزین حاوی سیب یا عدسی اختلاف معنی دار آماری داشت (به ترتیب p<0.02 و (p<0.005. نتیجه گیری و توصیه ها: جایگزینی نصف میزان صبحانه با مقداری سیب یا عدسی که حاوی میزان مساوی کربوهیدرات است. اثر یکسانی بر روی سطح قندخون داشت. بنابراین استفاده از هر یک از این مواد در مقایسه با صبحانه معمولی کمک به بهبود پاسخ گلیسمی در این گروه از بیماران نمود.
واژه‌های کلیدی: دیابت نوع 2، پاسخ گلیسمی، وعده غذایی مخلوط
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/13 | انتشار: 1396/12/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


مفیدی آنیتا، طاهباز فریده، طالبان فروغ اعظم، ولائی ناصر. بررسی تاثیر جایگزینی نیمی از نان صبحانه با دو ماده غذایی با نمایه گلیسمی پایین بر میزان قند خون در بیماران دیابتی نوع 2. پژوهنده. 1383; 9 (4) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-112-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 4 - ( آبان 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660