:: جلد 10، شماره 1 - ( فروردين 1384 ) ::
مقایسه شیوع عوارض جراحی برداشتن لوزه در یک مرکز دانشگاهی خصوصی
سیدعباس صفوی نائینی*، علی فتاحی بافقی، محمد رضا فتح العلومی
سابقه و هدف: هنوز یکی از شایع ترین اعمال جراحی در دوران کودکی، عمل جراحی برداشتن لوزه می باشد که می تواند با عوارض متعددی همراه گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی عوارض این نوع عمل جراحی در دو مرکز دانشگاهی و خصوصی انجام شد. مواد وروش ها: این مطالعه به روش متکی بر داده های موجود (Existing data) انجام گرفت. پرونده 4042 بیمار که در طی 10 سال تحت عمل جراحی برداشتن لوزه در دو مرکز دانشگاهی و خصوصی قرار گرفته بودند، بررسی شد. از این تعداد 2708 مورد در مرکز دانشگاهی توسط دستیار سال اول و 1334 مورد در مرکز خصوصی توسط پزشکان متخصص تحت عمل جراحی قرار گرفتند. بیماران هر دو گروه از نظر عوارض بررسی شدند. یافته ها: فراوانی عوارض این نوع عمل جراحی در دو مرکز دانشگاهی و خصوصی به ترتیب 3.95 و 0.45 درصد بود. خونریزی، که شایع ترین عارضه این گونه اعمال است، در بیماران گروه اول 2.18% و در گروه دوم صفر درصد بود. نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به یافته های این بررسی و به منظور کاهش عوارض عمل جراحی برداشتن لوزه در بخش های دانشگاهی توصیه می شود، ضمن رعایت مراقبت های جنبی، پزشک جراح پس از کسب مهارت های لازم همراه با یک پزشک بیهوشی ماهر اقدام به عمل جراحی نماید.
واژه‌های کلیدی: عوارض، برداشتن لوزه، خصوصی، دانشگاهی

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/12 | انتشار: 1396/12/12

صفوی نائینی سیدعباس، فتاحی بافقی علی، فتح العلومی محمد رضا. مقایسه شیوع عوارض جراحی برداشتن لوزه در یک مرکز دانشگاهی خصوصی. پژوهنده. 1384; 10 (1) :9-15

جلد 10، شماره 1 - ( فروردين 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها