[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 6، شماره 3 - ( تير 1380 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نتایج درمان های پروفیلاکتیک جداشدگی شبکیه در مرکز آموزشی درمانی امام حسین (ع)، سالهای 79-1371
هاشم معزی قدیم، سیدمرتضی انتظاری، ژاله رجوی، نعیم امینی فرد*
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (9881 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به عوارض عدم درمان ضایعات مستعد کننده جداشدگی شبکیه و عدم توافق پیرامون سودمندی این درمان ها، این تحقیق به منظور تعیین نتایج درمانی و عوارض درمان های پروفیلاکتیک در بیمارستان امام حسین (ع) طی سالهای 79-1371 انجام گرفت. مواد و روش ها: این مطالعه به روش داده های موجود بر روی کلیه بیماران تحت درمان پروفیلاکتیک (لیزر، کرایو) که حداقل 3 ماه پیگیری داشته و اطلاعات کافی در پرونده آنها موجود بود انجام گرفت. خصوصیات فردی بیماران و متغیرهای مربوط به ضایعات تحت درمان هم چنین میزان موفقیت درمان و عوارض مربوط به آن و نیاز به درمان های اضافی با آمار توصیفی ارایه و نقش عوامل مختلف بر روی نتیجه درمان مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: تعداد 201 بیمار تحت درمان قرار گرفتند. تعداد 76 بیمار واجد شرایط با 88 ضایعه وجود داشتند. موفقیت کلی درمان های پروفیلاکتیک 89.5 درصد بود. در 26 درصد موارد بیماران نیازمند درمان های اضافی گردیدند که شامل بروز پارگی تازه در 14 چشم (16%) درمان ناکافی اولیه در 6 چشم (7%) و جداشدگی شبکیه در 7 چشم (8%) بود. در 4 بیمار که پارگی تازه پیدا کرده بودندبطور همزمان دچار جداشدگی شبکیه نیز شدند و آمار آنها دچار هم پوشانی گردید. اگرچه اختلافی از نظر میزان شکست های درمانی بین سه گروه بیماران دیده نشد ولی میزان شکست درمانی در بیماران افاک و پسود و فاک، دارای خونریزی ویتره بالاتر بود. نتیجه گیری: با توجه به درصد بالای موفقیت درمانی در این مطالعه (89.5%) انجام درمانهای پروفیلاکتیک جهت ضایعات مستعد کننده جداشدگی شبکیه پیشنهاد می گردد ولی باید در نظر داشت که میزان موفقیت در افراد افاک و پسود و فاک و با خونریزی ویتره کمتر است. ضمنا با توجه به نیاز به انجام درمان های اضافی تا ماهها پس از درمان اولیه پی گیری طولانی مدت این بیماران مورد نیاز است و جهت حصول به نتایج مطمئن تر انجام مطالعات به روش کارآزمایی بالینی و با تعداد بیشتر بیماران توصیه می گردد.
واژه‌های کلیدی: جداشدگی شبکیه، پروفیلاکسی، افاک، پسود و فاک
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/22 | انتشار: 1397/1/22
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


معزی قدیم هاشم، انتظاری سیدمرتضی، رجوی ژاله، امینی فرد نعیم. بررسی نتایج درمان های پروفیلاکتیک جداشدگی شبکیه در مرکز آموزشی درمانی امام حسین (ع)، سالهای 79-1371. پژوهنده. 1380; 6 (3) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-392-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 6، شماره 3 - ( تير 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645