:: جلد 6، شماره 3 - ( تير 1380 ) ::
بررسی رابطه ابتلا به بیماری مرالژیاپارستتیکا با پتانسیلهای برانگیخته حسی
منوچهر ایلخانی، سیامک افشین مجد*، ناصر ولائی
سابقه و هدف: بیماری مرالژیاپارستتیکا MP در اثر آسیب به عصب LCT Lateral cutaneous nerve of thigh می باشد، که از ریشه های دوم و سوم کمری منشاء می گیرد. در معاینات نورولوژیک به جز اختلال حسی در محدوده عصب L CT سایر معاینات، کاملا طبیعی است. پژوهش اخیر برای پاسخ به این سوال است که آیا افزایش Latency امواج P35 وP55 در بیماران مبتلا به MP مشاهده می شود یا خیر. لذا این تحقیق بر روی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های شهدای تجریش و لقمان در سال 79-1378 انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش تحلیلی از نوع شاهد ـ موردی و روی 20 بیمار مرد و زن که همگی مبتلا به نوع یک طرفه بیماری بودند انجام گرفته است. پای مبتلا به عنوان مورد و پای طرف مقابل (سالم) به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. یافته ها: تحقیق بر روی 20 نفر شامل 11 زن و 9 مرد انجام گرفت. میانگین قد آنها 166 c cmو میانگین سنی آنها 42.7 سال بود. میزان Latency موج P35 در پای سالم 33.9±1.4 ms و در پای مبتلا برابر(P<0.0001) 42.77±2.7 ms بود. میزان Latency موج P55 در پای سالم برابر 54±1.3 ms و در پای مبتلا 63.1±2.9 ms بود (P<0.0001).نتیجه گیری و توصیه ها: Latency امواج P35 و P55 در تست SSEP در بیماری مرالژیاپارستتیکا افزایش نشان می دهد. توصیه می شود این تست به عنوان یک تست ارزشمند در تشخیص بیماری به کار رود.
واژه‌های کلیدی: مرالژیاپارستتیکا، پتانسیلهای برانگیخته

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/22 | انتشار: 1397/1/22

ایلخانی منوچهر، افشین مجد سیامک، ولائی ناصر. بررسی رابطه ابتلا به بیماری مرالژیاپارستتیکا با پتانسیلهای برانگیخته حسی. پژوهنده. 1380; 6 (3) :9-15

جلد 6، شماره 3 - ( تير 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها