:: جلد 6، شماره 3 - ( تير 1380 ) ::
لطیف گچکار، مریم امینی*
سابقه و هدف: با توجه به افزایش روزافزون موارد AIDS و عدم موفقیت در دستیابی به برنامه درمانی قطعی و واکسن محافظت کننده، مهم ترین راه، آموزش برای پیشگیری اعلام شده است. گام اول در این مورد اطلاع از آگاهی جامعه درباره بیماری می باشد. به این منظور این بررسی با هدف تعیین میزان آگاهی و وضعیت نگرش دختران دانش آموز در دو دبیرستان شمال و جنوب تهران در سال 1379 انجام شد. مواد و روش ها: این بررسی به روش توصیفی و با استفاده ازپرسشنامه انجام شد. پرسشنامه دارای سه قسمت ـ اطلاعات دموگرافیک،‌ سنجش آگاهی و نگرش بود. برای سنجش آگاهی 5 حیطه ـ آگاهی از عامل بیماری، نحوه انتقال آن، افراد در معرض خطر،‌روشهای پیشگیری، طبیعت و روند بیماری ـ ونیز برای بررسی وضعیت نگرش 5 حیطه نگرش نسبت به ـ همنشینی با بیمار، استفاده از خدمات و وسایل عمومی، بیمار و بیماری از جایگاه یک مسئول، برنامه ریزی های آموزشی ـ و نگرش با فرض ابتلا خود فرد به بیماری در نظر گرفته شد. یافته ها براساس آمار توصیفی (آگاهی ضعیف، متوسط و بالا و نگرش مثبت و منفی) استخراج شدند و اختلاف بین دو دبیرستان براساس آماره chi-square مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: در مجموع 646 دانش آموز شامل 153 دانش آموز دبیرستان شمال و 493 دانش آموز دبیرستان جنوب تهران مورد بررسی قرار گرفتند. میزان آگاهی دانش آموزان در حد متوسط 52.3 درصد بود میزان آگاهی در دو دبیرستان شمال و جنوب تهران اختلاف معنی داری نداشت (به ترتیب 49 درصد و 45.75 درصد). در کل نگرش دانش آموزان نسبت به بیماری و بیمار مبتلا به ایدز مثبت بود (54.5 درصد) که این نوع نگرش به طور معنی داری در دبیرستان جنوب بیشتر از شمال بود. (75 درصد در مقابل 57 درصد).نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به اینکه میزان آگاهی و نگرش دانش آموزان از بیماری ایدز در حد پایین است، یافته های فوق لزوم تحقیق و بررسی بیشتر در جهت ارزیابی مفید بودن برنامه های آموزشی به منظور اطلاع رسانی وسیعتر برای پیشگیری از AIDS رامشخص می سازد.
واژه‌های کلیدی: AIDS، آگاهی، نگرش

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/21 | انتشار: 1397/1/21

گچکار لطیف، امینی مریم. بررسی آگاهی و نگرش دختران دانش آموز در دو دبیرستان شمال و جنوب تهران در مورد ایدز. پژوهنده. 1380; 6 (3) :9-15

جلد 6، شماره 3 - ( تير 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها