[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) ::
جلد 6 شماره 5 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع و عوامل مرتبط با شکستگی کلاویکول حین تولد بیمارستان مهدیه، 78-1375
پریچهر کیمیایی*، سولماز پیری، منصوره یحیایی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (11540 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به شیوع متفاوت شکستگی کلاویکول حین تولد در مطالعات مختلف و عوامل موثر بر این عارضه و به منظور بررسی شیوع و عوامل مرتبط با شکستگی کلاویکول حین تولد، این تحقیق در سالهای 78-1375 در بیمارستان مهدیه تهران، انجام گرفت.مواد وروشها: این تحقیق به روش بررسی داده های موجود انجام شد. تعداد زایمانها مشخص گردید و پرونده کلیه موارد منجر به شکستگی کلاویکول با تایید رادیوگرافیک و نیز پرونده نوزادان متولد شده قبل و بعد از موارد شکستگی از بایگانی مدارک پزشکی خارج و اطلاعات مربوط به سن، گراویتی، پاریتی، نژاد، جنس نوزاد، ماکروزومی، استفاده از اکسی توسین، بکارگیری مانورهای زایمانی، استفاده از وسیله برای زایمان، وجود مکونیوم، دیستوشی شانه و آپگار دقیقه اول و پنجم کمتر از 8 نوزادان دو گروه تعیین و تحت تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: از 27678 نوزاد متولد شده طی سالهای مورد مطالعه، 56 مورد (2.02 در هزار تولد زنده) دچار شکستگی کلاویکول شده بودند که همگی طی زایمان واژینال رخ داده بود. 133 نوزاد بدون شکستگی نیز بررسی شدند. سن مادر، گراویتی، پاریتی، نژاد، جنس نوزاد، استفاده از سنتوسینون، وجود مکونیوم، آپگار دقیقه پنجم کمتر از 8 از نظر آماری در دو گروه تفاوتی شدند. دیستوشی شانه، ماکروزومی، استفاده از مانورهای زایمانی، استفاده از وسیله برای زایمان، آپگار دقیقه اول کمتر از 8 و فلج براکیال به لحاظ آماری در دو گروه متفاوت بود. در 39 نوزاد دارای شکستگی (70%) هیچیک از عوامل موثر مورد بررسی وجود نداشت.نتیجه گیری و توصیه ها: شیوع شکستگی کلاویکول در مطالعه ما در حد متعارف بود. اگر چه دیستوشی شانه، ماکروزومی، زایمانهای با وسیله و استفاده از مانورهای زایمانی و آپگار دقیقه اول کمتر از 8 فاکتورهای خطر در شکستگی کلاویکول هستند، این شکستگی ها در اکثریت موارد بدون هیچ گونه فاکتور خطر و در طی یک زایمان بدون مشکل رخ می دهند. بنظر می رسد مطالعه روی عوامل دیگری مثل زایمان بسیار سریع یا سطح تجربه عامل زایمان و غیره بتواند علت موارد توجیه نشده شکستگی را تا حدی روشن نماید.
واژه‌های کلیدی: شکستگی کلاویکول، دیستوشی شانه، ماکروزومی
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/1/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


کیمیایی پریچهر، پیری سولماز، یحیایی منصوره. بررسی شیوع و عوامل مرتبط با شکستگی کلاویکول حین تولد بیمارستان مهدیه، 78-1375. پژوهنده. 1380; 6 (5) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-351-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645