[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) ::
جلد 6 شماره 5 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اپیدمیولوژیک عفونت های انگلی روده ای در فروشندگان مواد غذایی شهرستان سنندج، 1376
زهره امین زاده*، شهلا افراسیابیان، لطیف گچکار
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (10563 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت انگل روده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و نقش عرضه کنندگان مواد غذایی در انتشار آنها و نیز با توجه به شیوع متفاوت آلودگی در مناطق مختلف کشور و عدم آگاهی از میزان آلودگی در شهرستان سنندج، مطالعه حاضر در سال 1376 در این شهرستان انجام پذیرفت.مواد و روشها: روش تحقیق توصیفی و تکنیک مطالعه مصاحبه - مشاهده بود، که بر روی 60 نفر از فروشندگان مواد غذایی شهرستان سنندج که جهت دریافت کارت تندرستی در ماههای مرداد و شهریور 1376 مراجعه نموده بودند، انجام شد. نمونه گیری آزمایش مدفوع در سه نوبت و سه زمان متفاوت انجام گرفت. نمونه بلافاصله به آزمایشگاه مرکزی شهرستان سنندج فرستاده و با استفاده از روش آزمایشگاهی دید مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: 252 مرد و 8 زن مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین سنی شرکت کنندگان 40.17±15.79 سال بود و آلودگی در 33.8% افراد مورد مطالعه گزارش گردید. شایعترین انگلهای آلوده کننده عبارت بودند از: آسکاریس (23.5%)، ژیاردیا (5.8%)، آنتاموبا هیستولیتیکا (1.9%)، آنتاموباکلی (3.7%)، بلاستوسیس هومنیس (0.8%)، یدامبا بوتچلی (3.2%)، همونولیپس نانا (1.2%) و تریکوسفال (0.4%). بیشترین درصد آلودگی در گروه سنی 24-15 سال و کمترین درصد آلودگی در افراد بالای 44 سال مشاهده گردید. میزان آلودگی به انگل آسکاریس و ژیاردیا در گروه سنی 24-15 سال بیشتر از گروه های سنی دیگر بود. رابطه معنی داری بین سطح سواد و آلودگی به انگل بدست نیامد.نتیجه گیری و توصیه ها: تحقیق نشان داد آلودگی به انگل روده ای بویژه آسکاریس در جامعه مورد بررسی شیوع بالایی دارد و ضروری است واحدهای بهداشت محیط و حرفه ای و واحد آموزش بهداشت و ... درزمینه شناخت واحدهای صنفی با عدم رعایت استانداردهای بهداشتی، آموزش بهداشت، شناسایی افراد آلوده، پیگیری و درمان آنها اقدامات مقتضی را صورت دهند.
واژه‌های کلیدی: اپیدمیولوژی، انگلهای روده ای، سنندج
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/18 | انتشار: 1397/1/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


امین زاده زهره، افراسیابیان شهلا، گچکار لطیف. بررسی اپیدمیولوژیک عفونت های انگلی روده ای در فروشندگان مواد غذایی شهرستان سنندج، 1376. پژوهنده. 1380; 6 (5) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-345-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645