:: جلد 6، شماره 6 - ( دى 1380 ) ::
فرزانه جدلی، سلما طباطبایی*
سابقه و هدف: با توجه به این که IPT از بسیاری جهات بالینی، پاتولوژی و حتی سیر بیماری در بعضی موارد با بدخیمی ها اشتباه می شود و وضعیت آن در کشور کمتر گزارش شده، لذا به منظور تعیین موارد Inflammatory Pseudotumor، این تحقیق روی مراجعه کنندگان به بیمارستانهای دانشگاه شهید بهشتی در سالهای 77-1372 انجام گرفت. مواد و روشها: تحقیق به روشهای توصیفی انجام گرفت. پرونده افرادی که در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی تشخیصIPT و یا اسامی مشابه داشت، بررسی و نمونه های اسلایدهای پاتولوژی آنها مورد مطالعه قرار گرفت. در صورتی که یافته های مورفولوژی با شرح حال بالینی انطباق داشته به عنوان موارد مثبت تلقی و برای آنان فرم اطلاعاتی تکمیل گردید. یافته ها: طی مدت مورد مطالعه 20 بیمار واجد شرایط وجود داشت. 60% آنها زن و میانگین سنی بیماران 20 سال گزارش شد. 40% موارد ابتلا به صورت ریوی و 60% خارج ریوی بود. 80% دارای آنمی بوده و کاهش وزن و بی اشتهایی در 35% موارد مشاهده گردید. در بزرگسالان بیشتر بیماران به عنوان تومور بدخیم تحت عمل جراحی قرار گرفته اما شیمی درمانی و رادیوتراپی برای آنها انجام نشد. کودکان نیز با تشخیص پنومونی درمان شدند. نتیجه گیری و توصیه ها: طیف وسیعی از خوش خیمی تا بدخیمی ها در تشخیص های افتراقی این بیماری مطرح است. از آنجایی که این بیماری توموری خوش خیم با پتانسیل عود می باشد و از نظر بالینی، رادیولوژیک و پاتولوژیک با سایر بیماری های خوش خیم و یا بدخیم اشتباه می شود، توصیه می شود جهت اجتناب از جراحی های وسیع بی مورد و شیمی درمانی و رادیوتراپی با کمک روش های ایمونوهیستوشیمی و فلوسیتومتری بیماران مورد ارزیابی قرار گرفته و پیش آگهی آنان تعیین گردد.
واژه‌های کلیدی: Inflammatory Pseudotumor

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/15 | انتشار: 1397/1/15

جدلی فرزانه، طباطبایی سلما. بررسی موارد Inflammatory Pseudotumor در بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 77-1372. پژوهنده. 1380; 6 (6) :9-15

جلد 6، شماره 6 - ( دى 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها