[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3؛ ویتامین C و توام آنها بر لیپوپروتیین ها و مالون دی آلدیید در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی
فرزاد شیدفر*، سیدرضا میری، کشاورز سیدعلی، جلالی محمود، محمدرضا اشراقیان، شهین یاراحمدی شهین
گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (22579 مشاهده)
سابقه و هدف: کنترل هیپرلیپیدمی در بیماران قلبی- عروقی از اهمیت زیادی برخوردار است. اسیدهای چرب امگا 3 اثرات بارزی روی کاهش تری گلیسیرید، ترومبوز و آریتمی دارند اما باعث افزایشLDL می شوند. با توجه به اثر ویتامینC روی کاتابولیسمLDL و القای گیرنده های LDL روی کبد، این مطالعه با هدف بکارگیری توام اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامینC برای کاهشLDL ، بهبود سایر لیپیدهای خون، مالون دی آلدیید (MDA) و همچنین مقایسه آن با اثرات هر کدام از این مکمل ها به تنهایی، روی افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 80-1379 انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر با روش کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور بر روی 68 بیمار هیپرلیپیدمی کلسترول تام (TC) و تری گلیسیرید (TG) بیش از 200 mg/dl صورت پذیرفت. افراد بطور تصادفی به 4 گروه دریافت کننده 500 میلی گرم ویتامین C،1 گرم امگا 3، 500 میلی گرم ویتامین1+C گرم امگا 3 و شاهد تقسیم و به مدت 10 هفته این مکمل ها را مصرف کردند. نمونه های خون ناشتا در شروع و پایان هفته دهم جمع آوری گردید.HDL, LDL, TC, TG سرم به روش آنزیمی،MDA و ویتامینC خون به روش کلریمتری محاسبه شد. داده ها توسطANOVA ، paired t-test، کای دو وrepeated measurement آنالیز شدند. یافته ها: الگوی مصرف مواد غذایی، وضعیت اقتصادی اجتماعی و آنترپومتریک تغییر معنی داری در طی مطالعه نداشت. افزایش معنی داری در مقدار ویتامینC خون در گروه ویتامین p<0.001 C و گروه ویتامین +C امگا (p<0.02) 3 در پایان هفته دهم نسبت به شروع مطالعه و همچنین در پایان هفته دهم در گروه ویتامین+C امگا 3 نسبت به گروه شاهد (p<0.001) وجود داشت.TG سرم در پایان هفته دهم در گروه امگا 3، کاهش معنی دار در مقایسه با گروه شاهد (p<0.01) و در مقایسه با ابتدای مطالعه (p<0.002) داشت. درگروه ویتامین C در پایان هفته دهم کاهش معنی دار در کلسترول تام(p<0.0004) و (p<0.01) MDA نسبت به ابتدای مطالعه و افزایش معنی دار در مقدار ویتامینC خون نسبت به گروه شاهد (p<0.01) و کاهش معنی دار در MDA در پایان مطالعه در مقایسه با گروه امگا 3،(p<0.03) وجود داشت. در پایان مطالعه در گروه امگا 3 میزان TG/HDL نسبت به ابتدای مطالعه و همچنین نسبت به گروه شاهد کاهش معنی دار (p<0.04) داشت. نتیجه گیری و توصیه ها: اگر چه تجویز توام اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامینC تاثیر مفیدی روی وضعیت لیپیدی بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی نداشت اما مقدار 1 گرم اسید چرب امگا 3 خالص، به مدت 10 هفته، ماده مغذی موثری برای کاهش TG در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی است بدون آنکه باعث افزایشLDL و MDA شود.
واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین C، تری گلیسیرید، کلسترول تام، LDL، HDL، مالون دی آلدیید
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/3/1 | انتشار: 1397/3/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


شیدفر فرزاد، میری سیدرضا، کشاورز سیدعلی ، جلالی محمود ، اشراقیان محمدرضا، یاراحمدی شهین شهین. تاثیر مصرف اسیدهای چرب امگا 3؛ ویتامین C و توام آنها بر لیپوپروتیین ها و مالون دی آلدیید در افراد مبتلا به هیپرلیپیدمی. پژوهنده. 1381; 7 (3) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-284-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660