:: جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) ::
فخرالملوک یاسایی*، فرناز بهین آذین
سابقه و هدف: دیابت حاملگی شایعترین اختلال متابولیک دوران بارداری است که اغلب بدون علامت بوده ولی با عوارض مادری و جنینی بسیار همراه می باشد. با بهبود مراقبت های دوره حاملگی و تشخیص و اداره این بیماری می توان از عوارض و مرگ و میر نوزادان پیشگیری کرد. مواد و روش ها: این تحقیق به روش توصیفی بر روی 52 بیمار حامله دیابتی که به بیمارستان طالقانی مراجعه نمودند، انجام شده است. از این تعداد 20 نفر مبتلا به Overt Diabetes و 32 نفر به Gestational Diabetes مبتلا بودند.یافته ها: سابقه سقط جنین و پری ناتال مورتالیتی در بیمارانovert بیشتر از gestational بود. همچنین بیشترین میزان سزارین در گروه overt انجام شد که به دلیل ماکروزومی بود. متوسط وزن هنگام تولد و آپگار دقیقه اول در گروهgestational بیشتر از گروهovert بود. همچنین آپگار نوزادان متولد شده از راه واژینال و سزارین با هم مقایسه شد که ارزش آماری نداشت. نتیجه گیری و توصیه ها: میزان سزارین در دیابت overt بیشتر از دیابت حاملگی بود. همچنین وزن هنگام تولد نوزاد آپگار دقیقه اول در گروه دیابت حاملگی بیشتر از گروه دیابت overt بود که بدلیل مراقبت های بهتر بر مبنای تشخیص زودرس است.
واژه‌های کلیدی: دیابت، حاملگی، عوارض

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/21 | انتشار: 1396/12/21

یاسایی فخرالملوک، بهین آذین فرناز. بررسی پیامد حاملگی در بیماران حامله دیابتی مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی، 78-1374. پژوهنده. 1381; 7 (3) :9-15

جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها