[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 7، شماره 4 - ( دى 1381 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی مقایسه ای تنش گرمایی کارکنان بندر امام خمینی به دو روش پایش محیطی و پایش زیستی
منصور رضازاده آذری*، مجید معتمدزاده
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (10508 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت تنش گرمایی در سلامت کارکنان و کاستی های احتمالی روش پایش محیطی در تفهیم تنش حرارتی در بروز بیماری های خاص مناطق گرمایی و به منظور مقایسه روشهای پایش محیطی و زیستی در ارزیابی تنش گرمایی، این تحقیق بر روی کارکنان بندر امام خمینی طی سالهای 79-1378 انجام گردید. مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی ـ تحلیلی در دو مقطع زمستان و تابستان روی 170 نفر از کارکنان بخشهای مختلف بندر امام خمینی انجام گرفت. تنش حرارتی به روش پایش محیطی (شاخص دما سنج ترگوی سان) و پایش زیستی (شاخص فیزیولوژیکی ضربان قلب و دمای بدن) ارزیابی گردید و عوارض حاصل از تنش گرمایی از پرونده های موجود در بندر استخراج گردید. میزان تنش حرارتی طی دو فصل در کارکنان مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: از 170 نفری که طی دو فصل مورد بررسی قرار گرفتند در روش پایش محیطی و در فصل زمستان هیچ یک از کارکنان تحت تنش گرمایی نبودند ولی در تابستان تمام کارکنان بغیر از بخش اداری تحت تنش گرمایی قرار داشتند. براساس پایش زیستی در فصل زمستان، تنش حرارتی مشاهده نشد و در تابستان 12.5 و 16.25 درصد از کارکنان به ترتیب نسبت به ضربان قلب و دمای بدنی تحت تنش حرارتی تشخیص داده شدند. از طرفی عوارض ناشی از گرما بصورت خستگی گرمایی،‌ گرفتگی عضلانی و حمله گرمایی در تابستان به میزان 23.5% در گروه کارکنان عملیاتی و 6.6% در گروه کارکنان اداری دیده شد. نتیجه گیری و توصیه ها: نتایج حاصل از پایش زیستی می تواند نشان دهنده واقعی وقوع تنش حرارتی تلقی گردد. ضمنا علایم فیزیولوژیکی ضربان قلب و دمای بدن در پایش زیستی می تواند نشانگر اثرات زودرس گرمای محیطی در کارکنان عملیاتی باشد. بنابراین برای حفاظت سلامت کارکنان از عوارض گرما، توصیه می شود پایش تنش گرمایی با روش معمول (پایش محیطی) و روش جدید (پایش زیستی) به طور توام انجام پذیرد. در صورت محدودیت امکانات در ارزیابی تنش گرمایی، روش پایش زیستی به لحاظ قابلیت غربالگری افراد آسیب پذیر توصیه می گردد.
واژه‌های کلیدی: تنش گرمایی، ‌ پایش زیستی، شاخص دمای ترگوی سان، علایم حیاتی
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/21 | انتشار: 1396/12/21
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


رضازاده آذری منصور، معتمدزاده مجید. ارزیابی مقایسه ای تنش گرمایی کارکنان بندر امام خمینی به دو روش پایش محیطی و پایش زیستی. پژوهنده. 1381; 7 (4) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-253-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 4 - ( دى 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645