:: جلد 8، شماره 3 - ( مرداد 1382 ) ::
بررسی نتایج درمان جراحی ترمیمی کف دست طی سالهای 80-1373
محمدعلی حسینیان*
سابقه و هدف: یکی از مشکلات در جراحی، ترمیم ضایعات وسیع و عمیق کف دست می باشد. در حال حاضر از روشهای متعددی مثل گرافت پوست، فلپ های پدیکوله، فلپهای شکمی و فلپهای آزاد استفاده می شود. وجود عوارض فلپ یا گرافت،ترکیب، رنگ، کاهش حس، تورم و ضخیم بودن فلپ، چسبندگی فلپ به سطح زیرین و وجود عوارض محل برداشت فلپ و یا گرافت، عدم رضایت بیمار و جراح را به همراه داشته است. لذا به علت اهمیت و حساسیت ویژه این عضو در کارهای روزانه و تناقضاتی که در مورد تکنیکهای ترمیمی کف دست وجود دارد، این تحقیق روی بیماران نیازمند مراجعه کننده به بیمارستان 15 خرداد و البرز در فاصله سالهای 80-1373 انجام شده است. مواد و روشها: تحقیق روی داده های موجود انجام شده است. کلیه بیمارانی که دارای ضایعات کف دست بوده و نیازمند ترمیم بودند، پیگیری شدند.تمام پرونده های بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. بیماران از نظر سن، جنس، زمان مراجعه، عامل ضایعه، روش و تکنیک جراحی ترمیمی و مدت پیگیری بررسی و ثبت شده است. نتیجه درمان، وجود عارضه ایجاد شده در محل کف دست و محل برداشت فلپ و یا گرافت پوستی، وجود مو، حس دار بودن، ضخامت ترکیب، چسبندگی فلپ و یا گرافت در سطح زیرین بررسی شد. یافته ها: طی مدت بررسی، 36 پرونده واجد شرایط داشت، تعداد 16 مورد سوختگی با شعله، ده مورد با مایع داغ، شش مورد سوختگی الکتریکی و چهار مورد با جسم داغ دچار سوختگی کف دست بودند. محل برداشت فلپ کف پایی داخلی عارضه مهمی نداشت. از نظر وجود مو، فلپ کف پایی داخلی بدون مو بوده است. از نظر رنگ، ترکیب، ضخامت و چسبندگی به محل گیرنده فلپ کف پایی داخلی با کف دست هم خوانی داشته و از نظر اندازه نیز این فلپ مناسب کف دست بوده است. نتیجه گیری و توصیه ها: فلپ کف پایی داخلی آزاد از نظر رنگ، بی مویی، حس، ترکیب، ضخامت، چسبندگی به سطح زیرین، نسبت به روش های استفاده شده دیگر بهتر است و توصیه می شود که برای نتیجه گیری بهتر تحقیق تجربی انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: ترمیم کف دست، فلپ کف پایی داخلی آزاد

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/16 | انتشار: 1396/12/16

حسینیان محمدعلی. بررسی نتایج درمان جراحی ترمیمی کف دست طی سالهای 80-1373. پژوهنده. 1382; 8 (3) :9-15

جلد 8، شماره 3 - ( مرداد 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها