[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 20، شماره 5 - ( آذر - دی 1394 ) ::
جلد 20 شماره 5 صفحات 248-240 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر میکروپارتیکل‌های کیتین و کیتوسان بر تولید اینترفرون-گاما و اینترلوکین-5 در سوسپانسیون سلولی غدد لنفی موش‌های balb/c آلوده به انگل لیشمانیا ماژور
مصطفی حاجی ملاحسینی* ، مریم مرادی
، m.mollahoseini@sbmu.ac.ir
چکیده:   (5218 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: در مورد خواص تعدیل ایمنی کیتین و کیتوسان، گزارش‌های متعددی وجود دارد. به منظور امکان سنجی استفاده از میکروپارتیکل‌های کیتینی به عنوان ادجوانت در واکسیناسیون ضد لیشمانیا، تأثیر میکروپارتیکل‌های کیتین و کیتوسان بر تولید اینترفرون-گاما (IFN-γ) و اینترلوکین-5 (IL-5) در سوسپانسیون سلولی آلوده به انگل لیشمانیا، مورد مطالعه گرفت.

مواد و روش‌ها: موش‌های Balb/c با 105×2 پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور در فاز ایستایی، در قاعده‌ی دم و به روش داخل جلدی آلوده شدند و پس از دوهفته، سوسپانسیون سلولی آلوده به لیشمانیا، از غدد لنفی موش‌ها جدا شد. از میکروپارتیکل‌های کیتینی کوچک اندازه (کمتر از 40 میکرون) که با سونیکاسیون و عبور دادن از صافی تهیه و اندازه‌ی آنها با Master sizer بررسی شده بود، برای تحریک سلولی استفاده گردید و در نهایت، غلظت IFN-γ و IL-5 به روش الایزا و میزان نیتریک اکساید به روش گریس در سوپرناتانت کشت سلولی اندازه‌گیری شد. قابلیت تحریک تکثیر سلولی توسط میکروپارتیکل‌ها نیز به روش جذب تایمیدین بررسی گردید.

یافته‌ها: میکروپارتیکل‌های کیتین و کیتوسان، تکثیر سلولی را موجب شدند، اما هیچ یک قادر به تحریک تولید نیتریک اکساید از سوسپانسیون سلولی آلوده به انگل لیشمانیا نبودند. افزایش نسبت میزان IFN-γ/IL-5 در تحریک با میکروپارتیکل‌های کیتین، مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: میکروپارتیکل‌های کیتین قادر به تحریک تولید IFN-γ در سوسپانسیون سلولی آلوده به لیشمانیا بوده و توان تحریک تکثیر سلول‌هایی در سوسپانسیون غدد لنفی را دارند. به نظر می‌رسد بتوان از میکروپارتیکل‌های کیتینی به عنوان یک ایمونوادجوانت در واکسیناسیون ضد لیشمانیا بهره گرفت.  

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: کیتین، کیتوسان، لیشمانیا ماژور، ادجوانت
متن کامل [PDF 382 kb]   (1235 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1394/11/27 | پذیرش: 1394/11/27 | انتشار: 1394/11/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haji Molla Hoseini , M, Moradi M. Effect of chitin and chitosan microparticles on interferon-γ and interlukine-5 production by leishmania infected lymph nodes cell suspensions of the Balb/c mice . pajoohande 2015; 20 (5) :240-248
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2066-fa.html

حاجی ملاحسینی مصطفی، مرادی مریم. اثر میکروپارتیکل‌های کیتین و کیتوسان بر تولید اینترفرون-گاما و اینترلوکین-5 در سوسپانسیون سلولی غدد لنفی موش‌های balb/c آلوده به انگل لیشمانیا ماژور. پژوهنده. 1394; 20 (5) :240-248

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2066-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 5 - ( آذر - دی 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645