:: جلد 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1394 ) ::
ماهرخ دولتیان* ، فرناز محمدزاده ، معصومه جرجانی ، حمید علوی مجد
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mhdolatian@gmail.com

چکیده

سابقه و هدف: واژینوزباکتریایی از شایع‌ترین عفونت‌های زنان در سنین باروری است. گرچه مترونیدازول به عنوان مؤثرترین دارو جهت درمان پیشنهاد می‌شود، با عوارض متعددی همراه است که ادامه‌ی درمان توسط بیماران را با مشکل مواجه می‌سازد، لذا نیاز به یافتن دارویی با عوراض جانبی کمتر احساس می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی مقایسه‌ای عوارض جانبی ناشی از مصرف گارسین (قرص سیر) با مترونیدازول خوراکی در درمان واژینوز باکتریایی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: مطالعه‌ی حاضر به صورت کارآزمایی بالینی روی 120 نفر از زنان متأهل با محدوده‌ی سنی 18 تا 44 سال با عفونت واژینوز باکتریایی انجام شد. این افراد به صورت تصادفی به دو گروه 60 نفری تحت درمان با گارسین (500 میلی‌گرم خوراکی، دو بار در روز) و مترونیدازول (250 میلی‌گرم خوراکی، دو بار در روز) تقسیم شدند. دوره‌ی درمان در هر گروه، هفت روز بود. 10-7 روز پس از شروع دوره درمان عوارض حین مصرف دارو بررسی شد.

یافته‌ها: کارآیی درمانی به طور معنی‌داری پس از درمان با گارسین و مترونیدازول مشهود بود و بین دو گروه اختلاف معنی‌داری از این نظر وجود نداشت (141/0P=). این پژوهش نشان داد مصرف دارو در بیشتر واحدهای پژوهش در گروه گارسین (85 درصد) و مترونیدازول (7/66 درصد) عارضه‌ای را به همراه نداشته است. بر اساس آزمون کای‌اسکوئر مشخص گردید که بین دو گروه از نظر داشتن عارضه‌ی دارویی اختلاف معنی‌داری وجود دارد، به عبارت دیگر درمان با مترونیدازول با عارضه‌ی دارویی بیشتری همراه بوده است (032/0P=).

نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد که با توجه به کارایی درمانی بالا و عارضه‌ی دارویی کمتر، گارسین می‌تواند جایگزینی مناسب برای مترونیدازول خوراکی در درمان واژینوز باکتریایی زنان به شمار آید.

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: واژینوز باکتریایی، گارسین، مترونیدازول خوراکی، عوارض جانبی
دریافت: 1394/8/25 | پذیرش: 1394/8/25 | انتشار: 1394/8/25

Dolatian M, Mohammadzadeh F, Jorjani M, Alavi Majd H. Comparison of the side effects of garlic tablet and oral metronidazole on the treatment of bacterial vaginosis. pajoohande 2015; 20 (2) :86-94
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1998-fa.html