:: جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) ::
حمید رضوانی*، رضا میری
چکیده:   (11944 مشاهده)
سابقه و هدف: نارسایی احتقانی قلب همیشه با کسر جهشی غیرطبیعی بطن چپ همراه نیست. از آنجایی که وجود یا عدم وجود کسر جهشی طبیعی بطن چپ در انتخاب نوع درمان و سرانجام بیماران تاثیر می گذارد و با توجه به عدم مشاهده گزارش تجربه ای از آن در کشور و به منظور تعیین وضعیت کسر جهشی بطن چپ در مبتلایان به نارسایی احتقانی قلب و عوامل مرتبط با آن، این مطالعه برروی مراجعین به بیمارستانهای بوعلی و امام حسین(ع) در سالهای 79-1378 انجام گرفت. مواد و روشها: این مطالعه به روش توصیفی بر روی کلیه مراجعین با نمونه گیری مستمر انجام گرفت. بیمارانی که دچار ضایعات دریچه ای قلب یا کاریودمیوپاتی با بیماریهای پریکارد بودند و یا سابقه پرفشاری خون داشته و تحت درمان با داروهای مهارکننده آنژیوتانسین یا دیورتیک بودند، وارد مطالعه نشدند. برای تشخیص بالینی CHF در این بیماران از معیارهای فرامینگهام و باری تعیین میزان کسر جهشی بطن چپ از اکوکاردیوگرافی دو بعدی کمک گرفته شد. کسر جهشی 50% یا بیشتر طبیعی در نظر گرفته شد و با فشارخون همه بیماران در دو ویزیت جداگانه اندازه گیری می شد. فشار خون سیستولیک 140 میلیمتر جیوه یا بالاتر یا فشارخون دیاستولیک 90 میلیمتر جیوه یا بالاتر به عنوان پرفشاری خون در نظر گرفته می شد. شیوع کسر جهشی طبیعی در نمونه ها تعیین و نقش عوامل مرتبط با آن و میزان واقعی آن در جامعه مورد مطالعه برآورد گردید. یافته ها: طی مدت مورد بررسی تعداد 86 بیمار واجد شرایط بودند. شیوع کسر جهشی طبیعی در نمونه ها به میزان 50% بود. کسر جهشی غیرطبیعی بطن چپ در مردان 3/5 برابر بیشتر از زنان بود (P<0.0001). سن افراد با و بدون کسر جهشی طبیعی فاقد تفاوت آماری معنی دار بود (NS). فاکتورهای خطر مستقل برای کسر جهشی طبیعی بیماران مبتلا به CHF عبارت بودند از: عدم سابقه انفارکتوس میوکارد OR=6.71) و (P<0.0004، جنس مونث OR=5.3)، (P<0.0002 و پرفشاری خون (OR=10.8، (P<0.0001. نتیجه گیری و توصیه ها: نارسایی احتقانی قلب همیشه با کسر جهشی پایین همراه نیست و احتمال همراهی نارسایی احتقانی قلب با کسر جهشی طبیعی به خصوص در زنان با پرفشاری خون و عدم سابقه انفارکتوس میوکارد را باید در نظر داشت.
واژه‌های کلیدی: نارسایی احتقانی قلب، کسر جهشی طبیعی، بطن چپ

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/16 | انتشار: 1396/12/16

رضوانی حمید، میری رضا. بررسی وضعیت کسر جهشی بطن چپ در مبتلایان به نارسایی احتقانی قلب، مراجعه کننده به بیمارستان های بوعلی و امام حسین، 79-1378. پژوهنده. 1382; 8 (4) :9-15

جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها