[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر Pavlik-Harness در درمان مبتلایان به دیسپلازی تکاملی مفصل هیپ
سیدمحمد جزایری*، ژیلا نجفی، ناصر ولائی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (12264 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اینکه دیسپلازی تکاملی استابولوم در نوزادان و شیرخواران شایع می باشد و در صورتی که در مراحل اولیه تشخیص داده شود به سادگی با Pavlik-Harness قابل درمان و از نظر هزینه بسیار ارزان بوده و از عوارضی که مادام العمر باعث ناتوانی بیمار می گردد جلوگیری به عمل می آورد، این بررسی به منظور تعیین تاثیر درمانی Pavlik-Harness در درمان نوزادان و کودکان مبتلا به دیسپلازی تکاملی هیپ (SSH) برروی مراجعین به یک کلینیک ارتوپدی خصوصی از سال 80-1377 به عمل آمده است. مواد و روشها: کارآزمایی بالینی از نوع تشخیصی بر روی 44 بیمار از مراجعه کنندگان به کلینیک ارتوپدی که توسط متخصصین کودکان با احتمال دیسپلازی تکاملی مفصل هیپ ارجاع شده بودند، صورت گرفت. تمام بیماران پس از بررسی از نظر نوع زایمان، سابقه خانوادگی، وجود بیماریهای مادرزادی همراه و نیز از نظر دامنه حرکات هیپ و تستهای بارلو و ارتولانی و تستهای دیگر مورد معاینه قرار می گرفتند و در صورت مثبت بودن یکی از این علائم جهت تشخیص قطعی به کلینیکی سونوگرافی ارجاع می شدند. سپس در صورت مثبت بودن سونوگرافی به کمک Pavlik-Harness به مدت 6 تا 12 هفته تحت درمان قرار می گرفتند. در طول مدت درمان نیز استقرار سر فمور درون استابولوم توسط سونوگرافی های مکرر کنترل می شد. بیماران در یک برنامه پیگیری 30 ماهه مورد بررسی قرار گرفته و میزان موفقیت و عدم موفقیت درمان ارزیابی شد. یافته ها: تحقیق بر روی 44 بیمار (22 پسر و 22 دختر) با تشخیص بالینی احتمالی دیسپلازی تکاملی هیپ (DDH) انجام گرفت. 6 بیمار به دلیل طبیعی بودن مفصل هیپ در سونوگرافی، 4 بیمار به دلیل عدم مراجعه جهت سونوگرافی کنترل و 8 بیمار به دلیل عدم مراجعه جهت پیگیری از مطالعه حذف شدند. میزان موفقیت درمان با %96.1 Pavlik-Harness بود. فقط یک بیمار (3.9%) به درمان با Pavlik-Harness پاسخ نداد. نسبت میزان شیوع در دختران تقریبا مانند آمارهای جهانی بوده است. نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به شیوع DDH و عوارض و پی آمدهای ناگوار بعدی، درمان سریع و به موقع نقش مهمی در جلوگیری از عوارض بعدی دارد. با توجه به اینکه استفاده صحیح و به موقع از Pavlik-Harness درمانی نسبتا ساده، بدون تهاجم، ارزان و سریع و کم عارضه بوده و درصد موفقیت درمان را آن بالا می باشد، ضمن توصیه آن بیه متخصصین اطفال و نوزادان و نیز همکاران ارتوپدی انجام مطالعات گسترده جهت بررسی بیشتر میزان موفقیت آن در سطح ملی پیشنهاد می گردد.
واژه‌های کلیدی: دیسپلازی تکاملی هیپ، پاولیک هارنس
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/16 | انتشار: 1396/12/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


جزایری سیدمحمد، نجفی ژیلا، ولائی ناصر. بررسی تاثیر Pavlik-Harness در درمان مبتلایان به دیسپلازی تکاملی مفصل هیپ. پژوهنده. 1382; 8 (4) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-191-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645