:: جلد 18، شماره 6 - ( بهمن واسفند 1392 ) ::
نازیلا ارباب سلیمانی ، زهرا امینی* ، الهه تاج بخش
گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان، دامغان ، Zahra_amini_63@yahoo.com
سابقه و هدف: عفونت‌های دستگاه ادراری یکی از شایع‌ترین عفونت‌های بیمارستانی است که از کلونیزه شدن اشرشیا کلی یوروپاتوژن در اپیتلیوم مخاطی میزبان ناشی شده و به بافت میزبان آسیب می‌رساند. هدف از این مطالعه، تعیین تشکیل بیوفیلم اشریشیا کلی یوروپاتوژن و سنجش قدرت اتصالی (هیدروفوبیسیتی) آن در بیماران مبتلا به عفونت ادراری است. مواد و روش‌ها: تعداد 100 نمونه از کشت باکتری بیماران مشکوک به عفونت دستگاه ادراری جمع‌آوری شد. مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری اشریشیا کلی یوروپاتوژن با استفاده از روش Kirby-Bauer مورد بررسی قرار گرفت. تشکیل بیوفیلم این باکتری، با روش میکروتیترپلیت انجام شد. به منظور بررسی اتصال باکتری، با استفاده از روش هیدروکربن اکتان، میزان هیدروفوبیسیتی سطح سلول اشریشیا کلی یوروپاتوژن، مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: از مجموع 100 نمونه‌ی مورد بررسی به کمک روش های بیوشیمیایی متداول، 70 نمونه به عنوان اشریشیا کلی یوروپاتوژن شناسایی شدند. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که باکتری اشریشیا کلی یوروپاتوژن، با هیدروفوبیسیتی 23% توانایی تشکیل بیوفیلم را دارد. در این میان، 60% قدرت بسیار بالایی برای تشکیل بیوفیلم داشته و فقط 4% فاقد این قدرت بودند.
واژه‌های کلیدی: عفونت‌های دستگاه ادراری، اشریشیا کلی یوروپاتوژن، تشکیل بیوفیلم
دریافت: 1393/1/24 | پذیرش: 1393/1/24 | انتشار: 1393/1/24

Nazila Arbab Soleimani, Zahra Amini, Elahe Tajbakhsh. The study of attachment factor and biofilm formation of uropathogenic Escherichia coli isolated from patient with urinary tract infection of Semnan Province. pajoohande 2014; 18 (6) :332-336

نازیلا ارباب سلیمانی ، زهرا امینی ، الهه تاج بخش . بررسی عامل اتصال و تشکیل بیوفیلم در اشریشیا کلی یوروپاتوژن جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری در استان سمنان. پژوهنده. 1392; 18 (6) :332-336