[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 9، شماره 1 - ( فروردين 1383 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع افسردگی و عوامل همراه در دانش آموزان دبیرستانی شهرستان فیروزکوه
علیرضا ظهیرالدین*، سیدمحمد حسینی، یوسف سمنانی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (14781 مشاهده)
سابقه و هدف: افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانپزشکی می‌باشد که عوامل مختلفی مثل سن، جنس و وضعیت اقتصادی - اجتماعی در بروز و شیوع آن موثر هستند. این بیماری در دوران نوجوانی کمتر تشخیص داده شده و لذا تأثیرات عمیقی بر روی کارکرد تحصیلی و اجتماعی فرد مبتلا خواهد گذاشت. برای اقدام مناسب درمانی و مهم تر از آن پیشگیری، دانستن وضعیت شیوع و تاثیر عوامل مرتبط با آن در این سنین از اقدامات اولیه است. براین اساس این تحقیق روی کلیه دانش آموزان دختر و پسر کلاس های دوم و سوم دبیرستان شهرتان فیروزکوه انجام گرفت. مواد و روشها: در این پژوهش 604 نفر (308 پسر و 296 دختر) با استفاده از آزمون افسردگی Beck و پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و سوال هایی پیرامون ریسک فاکتورهای افسردگی، مورد بررسی قرار گرفتند. شیوع افسردگی در نمونه‌ها تعیین و نقش عوامل مرتبط با آن مشخص گردید. یافته‌ها: این تحقیق نشان داد که 73% دانش‌آموزان دختر و 58% دانش‌آموزان پسر (براساس آزمون افسردگی (Beck افسرده هستند درگیری کلامی پدر و مادر دانش‌آموز، ناسزا شنیدن از اعضای خانواده چه در جمع خانواده و چه در حضور دیگران، تنبیه بدنی در منزل، سابقه بستری شدن در بیمارستان، مصرف فعلی دارو، محدودیت در رفت و آمد با دوستان و همسالان، وضعیت اشتغال پدر، تحصیلات پدر، تعداد افراد خانواده، افت تحصیلی با افسردگی دانش‌آموزان ارتباط معنی‌داری نشان داد. در بین دانش‌آموزان پسر ارتباط معنی‌داری بین مصرف سیگار و مواد مخدر و افسردگی وجود داشت. بین محدودیت در خروج از منزل، اشتغال مادر در خارج از منزل، درگیری فیزیکی پدر و مادر دانش‌آموز، شب ادراری بعد از 5 سالگی و بیماری جسمی مزمن با افسردگی ارتباط معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری و توصیه‌ها: توصیه می‌گردد با توجه به شیوع بالای افسردگی در نوجوانان این منطقه بویژه در بین دختران، مداخله جهت درمان انجام گرفته و با کتنرل عوامل موثر در ایجاد افسردگی در این رده سنی در جهت تحقق پیشگیری اولیه کمک موثری در ارتقای سطح بهداشت روزان منطقه انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: افسردگی، دانش آموزان، عوامل خطر، آزمون افسردگی یک
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/14 | انتشار: 1396/12/14
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


ظهیرالدین علیرضا، حسینی سیدمحمد، سمنانی یوسف. بررسی شیوع افسردگی و عوامل همراه در دانش آموزان دبیرستانی شهرستان فیروزکوه. پژوهنده. 1383; 9 (1) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-153-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 1 - ( فروردين 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645