:: جلد 18، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1392 ) ::
دکتر صدرا. . معتمد* ، دکتر سید اسماعیل حسن‌پور ، دکتر سید مهدی موسوی‌زاده ، دکتر هادی آمالی امیری
استاد جراحی پلاستیک، ترمیمی و زیبایی، مرکز آموزشی درمانی 15 خرداد، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، S_Motamed 2006@yahoo.com
سابقه و هدف: درمان بیماران دچار سوختگیهای صورت و گردن و اسکارهای کنتراکچر منتج از آنها بسیار مشکل بوده و نیاز به جراحیهای زیاد طی سالهای متمادی دارد که اغلب نتایج دلخواه ایده‌آل نیز حاصل نمی‌شود. مواد و روشها: این تحقیق با روش Case series روی کلیه بیماران با سوختگی قدیمی توتال صورت و گردن با اسکارهای کنتراکچر که طی سه سال جهت درمان جراحی ترمیمی به بیمارستان 15 خرداد مراجعه نمودند انجام شد. در این تحقیق پس از برداشتن کامل اسکارهای کنتراکچر، همه بینی با گرافت FTSG از مدیال بازو ترمیم و بازسازی گردید. یافته‌ها: طی این مدت، 21 بیمار با میانگین سنی 28 سال بررسی شدند. از این میان، 9 نفر مرد، 10 نفر زن و 2 نفر بچه بودند. نتایج عمل طی 3 ماه تا یک سال بعد از عمل مقایسه گردید که رضایت‌بخش بود. نتیجه‌گیری: در درمان این بیماران با سوختگی کامل صورت و گردن استفاده از فلپ‌های رژیونال ممکن نبود و ترمیم و بازسازی unit بینی با گرافت‌های تمام ضخامت از مدیال بازو انجام شد. نتیجه از نظـر رنگ، قوام و ظاهر کلی رضایت‌بخش و قابل قبول بود و در یک مرحله انجام‌پذیر است.
واژه‌های کلیدی: سوختگی، روشهای جراحی، ترنسپلانت، گرفت تمام ضخامت
دریافت: 1392/5/27 | پذیرش: 1392/5/27 | انتشار: 1392/5/27

Sadrollah Motamed, Seyed Esmail Hassanpour, Seyed Mehdi Mosavizadeh, Hadi Amali Amiri. Treatment of nasal scar in patient with total burn of face and neck with full thickness graft. pajoohande 2013; 18 (1) :46-51

دکتر صدرا.. معتمد ، دکتر سید اسماعیل حسن‌پور ، دکتر سید مهدی موسوی‌زاده ، دکتر هادی آمالی امیری . درمان اسکار سوختگی بینی در بیماران مبتلا به سوختگی کامل صورت و گردن با گرافت تمام ضخامت . پژوهنده. 1392; 18 (1) :46-51