[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 17، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 91 1391 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 156-152 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و تعیین سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا از گوشت مرغ عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد
شیرین صابریان‌پور* ، الهه تاج‌بخش ، منیر دودی
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان ، shirin.sabery@yahoo.com
چکیده:   (8482 مشاهده)
سابقه و هدف: یرسینیا انتروکولیتیکا یک باکتری گرم منفی و پاتوژن روده‌ای است که از طریق آب و مواد غذایی به انسان منتقل شده و اغلب اپیدمی‌های آن به دنبال مصرف مواد غذایی آلوده، به ویژه گوشتهای آلوده نظیر گوشت مرغ ایجاد می‌شود. هدف از این مطالعه جداسازی و تعیین میزان شیوع سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت مرغ عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد می‌باشد. مواد و روشها: در این تحقیق 300 نمونه گوشت مرغ از فروشگاههای عرضه گوشت مرغ در سطح شهرستان شهرکرد به صورت تصادفی جمع‌آوری شد و در شرایط استریل به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد منتقل گردید. روش جداسازی بر اساس غنی‌سازی اولیه در فسفات بافر سالین به مدت 2 هفته در یخچال و سپس استفاده از KOH به عنوان غنی‌سازی ثانویه و کشت در محیط CIN agar انجام گردید. جهت شناسایی سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا نمونه‌های مثبت به روش PCR در حضور پرایمر اختصاصی ژن rfbC مورد آزمایش واقع شدند. یافته‌ها: از مجموع 300 نمونه گوشت مرغ مورد بررسی، 65 نمونه به روش کشت و روش مولکولی مثبت تشخیص داده شدند که میزان آلودگی 66/21% برآورد گردید. 10 مورد (38/15%) از باکتری‌های جداسازی شده جزو سروتیپ O:3 قرار گرفتند. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده که حاکی از حضور یرسینیا انتروکولیتیکا در گوشت مرغ می‌باشد و نیز از آنجایی که این باکتری به راحتی از طریق غذا قابل انتقال بوده و به راحتی در دمای 4 درجه سلسیوس یخچال رشد می‌کند، لذا توصیه می‌شود که مسؤولین بهداشتی کشور توجه خاصی به این مسأله مبذول داشته تا از خطرات بهداشتی و اقتصادی آن جلوگیری به عمل آید.
واژه‌های کلیدی: یرسینیا انتروکولیتیکا، آلودگی مواد غذایی، مرغ، شهرکرد، ایران
متن کامل [PDF 134 kb]   (3729 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1391/10/12 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1396/11/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirin Saberianpour, Elahe Tajbakhsh, Monir Doudi. Prevalence of Yersinia enterocolitica serotype O:3 isolated from chicken meat in Shahrekord, Iran . pajoohande 2012; 17 (3) :152-156
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1344-fa.html

شیرین صابریان‌پور ، الهه تاج‌بخش ، منیر دودی . جداسازی و تعیین سروتیپ O:3 یرسینیا انتروکولیتیکا از گوشت مرغ عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد. پژوهنده. 1391; 17 (3) :152-156

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1344-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 3 - ( مرداد و شهریور 91 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645