:: جلد 16، شماره 3 - ( مرداد& شهریور 1390 ) ::
جلیل کاوه* ، دکتر محمد فرح‌بخش ، ، ابوالقاسم حکمت‌پور ، ، محمد قیاسی
کارشناس ارشد مدیریت دولتی، معاونت پشتیبانی جهاد دانشگاهی و پژوهشکده علوم کاربردی، دانشگاه شهید بهشتی ، j_kaveh1340@yahoo.com
سابقه و هدف: امروزه سبکهای مختلف رهبری تعیین کننده میزان کارآیی و اثربخشی کارکنان سازمان در بخشها و شرایط مختلف می‌باشد. این این پژوهش با هدف سنجش رابطه سبک رهبری سرپرستاران با میزان تمایل پرستاران به ادامه فعالیت در بخشهای تخصصی بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1388 انجام گردید. مواد و روشها: این پژوهش از نوع توصیفی بود و برای گردآوری داده‌ها از دو پرسشنامه استاندارد تمایل به ماندگاری و سبک رهبری مشارکتی- آمرانه استفاده گردید. داده‌های گردآوری شده بوسیله تکنیک‌های آماری استنباطی تحلیل گردید. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش در مورد چهار سبک مورد مطالعه نشان داد که ضریب همبستگی بین سبکهای مدیریت و تمایل به ادامه فعالیت پرستاران به ترتیب: سبک آمرانه (12/0)، سبک خیرخواهانه (21/0-)، سبک مشورتی (24/0) و سبک مشارکتی (998/0) بود. همچنین میانگین نمره میل به ادامه فعالیت در مجموع 4/2 بود. نتیجه‌گیری: با توجه به وجود همبستگی مثبت بین سبک رهبری مشارکتی سرپرستاران و تمایل به ادامه فعالیت پرستاران در مراکز مورد مطالعه، این شیوه می‌تواند راهکاری مناسب برای اداره هرچه بهتر بخشهای تخصصی پرستاری در بیمارستانهای کشور باشد.
واژه‌های کلیدی: رهبری، سبک رهبری، ماندگاری، پرستار
دریافت: 1390/8/30 | پذیرش: 1396/11/18 | انتشار: 1396/11/18

Jalil Kaveh, Mohammad Farahbakhsh, Abolghasem Hekmatpour, Mohammad Ghiasy. Relationship between leadership style of head nurses with continuing activities of nurses in specialized units of selected hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2009. pajoohande 2011; 16 (3) :112-116

جلیل کاوه ، دکتر محمد فرح‌بخش ، ، ابوالقاسم حکمت‌پور ، ، محمد قیاسی . بررسی همبستگی سبک رهبری سرپرستاران با تمایل پرستاران به ادامه فعالیت در بخشهای تخصصی بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1388. پژوهنده. 1390; 16 (3) :112-116