:: جلد 9، شماره 4 - ( آبان 1383 ) ::
جلیل برادران حکاک*، محمدرضا نیک شعار، پیام آزاده، محمد فولادی، ملیحه خدامی، ناصر ولائی
سابقه و هدف: آدنوکارسینومای معده از بیماریهای شایع می باشد که پیش آگهی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به این که آلفافیتوپروتیین سرم به عنوان یک تومور مارکر و فاکتور پروگنوستیک در آدنوکارسینومای معده مورد تردید است، و به منظور تعیین شیوع آلفافیتوپروتیین سرم و رابطه آن با خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک بیماران مبتلا به آدنوکارسینومای معده غیر متاستاتیک مراجعه کننده به بخشهای جراحی بیمارستان امام حسین (ع) و بیمارستان خاتم الانبیاء در طی سال های 83-1381 طراحی و انجام پذیرفت.مواد و روش ها: تحقیق با طراحی cross-sectional انجام گرفت. تشخیص آدنوکارسینومای معده با بررسی پاتولوژیک و میزان AFP سرم به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری شد. کسانی که میزان AFP سرم آنها بیشتر از 20 IU/ml بود. به عنوان شیوع AFP بالا تلقی گردیدند و خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک بیماری از جمله متاستاز کبدی، درگیری پریتون، پاتولوژی، stage و Resectability تعیین و مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: از 96 بیمارمبتلا به آدنوکارسینومای معده غیرمتاستاتیک تحت بررسی تعداد 9 نفر AFP (%9.4) غیر نرمال داشتند. درگیری پریتوئن و Resectability با افزایش AFP رابطه معنی دار داشت (P<0.05). سایر خصوصیات فردی و بیماری افراد تحت بررسی با افزایش این شاخص ارتباطی نداشت (N.S). نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به شیوع نسبتا بالای AFP سرم در مبتلایان به آدنوکارسینومای معده غیر متاستاتیک معده و رابطه آن با درگیری پریتوئن و Resectability، پیشنهاد می شود اندازه گیری AFP سرم در این بیماران صورت گرفته و در افراد با AFP غیر نرمال قبل از عمل جراحی لاپاراسکوپی انجام شود.
واژه‌های کلیدی: آدنوکارسینومای معده، خصوصیات پاتولوژیک، Resectability، درگیری پریتوئن

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/13 | انتشار: 1396/12/13

برادران حکاک جلیل، نیک شعار محمدرضا، آزاده پیام، فولادی محمد، خدامی ملیحه، ولائی ناصر. بررسی ارتباط خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک آدنوکارسینومای معده غیرمتاستاتیک با آلفافیتوپروتیین سرم (AFP) در دو بیمارستان امام حسین و خاتم الانبیا طی سال های 83-1381. پژوهنده. 1383; 9 (4) :9-15

جلد 9، شماره 4 - ( آبان 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها