:: جلد 13، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1387 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 113-107 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر دانه کتان (بزرک) بر سطح چربی های خون
دکتر فرزاد جلالی ، دکتر کریم الله حاجیان ، دکتر محمود برادران* ، دکتر علی اکبر مقدم نیا
دانشگاه علوم پزشکی بابل ، mahmoud_baradaran2@ yahoo.com
چکیده:   (13332 مشاهده)
سابقه و هدف: بزرک (دانه کتان) دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و گمان می رود نقش مهمی در کاهش چربی های سرم داشته باشند. این مطالعه به منظور تعیین اثر آن بر روی چربی های سرم اجرا شد. مواد و روش ها: چربی خون در 56 بیمار هایپرلیپیدمیک قبل و بعد از مصرف خوراکی بزرک (با مقدار 6 گرم در روز به صورت بیسکویت همراه با یک رژیم غذایی ساده در طی 3 ماه) اندازه گیری گردید. نتایج با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون test Paired-t مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 56 بیمار (19 مرد و 37 زن) با میانگین سنی 9/6±2/56 مطالعه شدند. کاهش 2/10% کلسترول، 35% تری گلیسیرید، 8/18% LDL به لحاظ آماری معنی دار بود (در همه موارد 001/0< P). کاهـش 45/1 درصدی سطح HDL معنی دار نبـود. کاهش نسبتChol/HDL و هم چنین LDL/HDLنیز به لحاظ آماری معنی دار بود (به ترتیب 01/0< P و 001/0< P). نتیجه گیری: پودر بزرک همراه با رژیم ساده غذایی، سطح چربی های خون را به صورت واضحی کاهش می دهد بنابراین توصیه می شود که روزانه 6 گرم از دانه کتان (بزرک) به عنوان مکمل رژیم ساده غذایی، جهت کاهش چربی های خون استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: چربی خون بالا، دانه بزرک، کلسترول، تری گلسیرید، LDL، HDL
متن کامل [PDF 120 kb]   (4367 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1387/7/30 | پذیرش: 1396/11/30 | انتشار: 1396/11/30


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 13، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها