[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: جلد 13، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1387 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 107-113 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر دانه کتان (بزرک) بر سطح چربی های خون
دکتر فرزاد جلالی، دکتر کریم الله حاجیان، دکتر محمود برادران*، دکتر علی اکبر مقدم نیا
دانشگاه علوم پزشکی بابل ، mahmoud_baradaran2@ yahoo.com
چکیده:   (10605 مشاهده)
سابقه و هدف: بزرک (دانه کتان) دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد و گمان می رود نقش مهمی در کاهش چربی های سرم داشته باشند. این مطالعه به منظور تعیین اثر آن بر روی چربی های سرم اجرا شد. مواد و روش ها: چربی خون در 56 بیمار هایپرلیپیدمیک قبل و بعد از مصرف خوراکی بزرک (با مقدار 6 گرم در روز به صورت بیسکویت همراه با یک رژیم غذایی ساده در طی 3 ماه) اندازه گیری گردید. نتایج با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون test Paired-t مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 56 بیمار (19 مرد و 37 زن) با میانگین سنی 9/6±2/56 مطالعه شدند. کاهش 2/10% کلسترول، 35% تری گلیسیرید، 8/18% LDL به لحاظ آماری معنی دار بود (در همه موارد 001/0< P). کاهـش 45/1 درصدی سطح HDL معنی دار نبـود. کاهش نسبتChol/HDL و هم چنین LDL/HDLنیز به لحاظ آماری معنی دار بود (به ترتیب 01/0< P و 001/0< P). نتیجه گیری: پودر بزرک همراه با رژیم ساده غذایی، سطح چربی های خون را به صورت واضحی کاهش می دهد بنابراین توصیه می شود که روزانه 6 گرم از دانه کتان (بزرک) به عنوان مکمل رژیم ساده غذایی، جهت کاهش چربی های خون استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: چربی خون بالا، دانه بزرک، کلسترول، تری گلسیرید، LDL، HDL
متن کامل [PDF 120 kb]   (2627 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: ۱۳۸۷/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۱/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalali F, Hajian K, Baradaran M, Moghaddamnia AA. Effect of Linseed (Seed of Flax) on Blood Lipid Levels. pajoohande. 2008; 13 (2) :107-113
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-647-fa.html

جلالی دکتر فرزاد، حاجیان دکتر کریم الله، برادران دکتر محمود، مقدم نیا دکتر علی اکبر. بررسی اثر دانه کتان (بزرک) بر سطح چربی های خون . پژوهنده. 1387; 13 (2) :107-113

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-647-fa.html



جلد 13، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3937