[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: جلد 20، شماره 4 - ( مهر- آبان 1394 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 198-205 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره چای سبز بر آسیب حافظه ناشی از تزریق داخل مغزی استرپتوزوتوسین در رت نر ویستار
مهدی نجفی کاکاوند، شهربانو عریان، محمد نبیونی * ، حبیبه غفوریان
دانشیار
چکیده:   (3261 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: بیماری آلزایمر از بیماری‌های تحلیل برنده‌ی عصبی است که در اثر رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو بروز می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی اثر فوق‌العاده‌ای در تقویت حافظه و کنترل بیماری آلزایمر دارند. در این مطالعه، تأثیر عصاره‌ی چای سبز که حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است، بر سرعت یادگیری و بهبود حافظه در رت‌های آلزایمری مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: با تزریق دو طرفه‌ی استرپتوزوتوسین درون بطن‌های جانبی رت‌های نر ویستار، مدل آلزایمر القا شد و رت‌های گروه تیمار به مدت 21 روز mg/kg 100 عصاره‌ی چای سبز دریافت کردند. برای بررسی حافظه‌ی رت‌ها، از تست یادگیری اجتنابی غیرفعال استفاده شد. زمان ورود به اتاق تاریک و مدت ماندن در اتاق تاریک، به عنوان پارامترهای اصلی برای ارزیابی حافظه‌ی اجتنابی و یادگیری، ارزیابی شد. همچنین، میزان تخریب بافتی و مرگ سلولی با مطالعات هیستوتیکنیک بررسی گردید. داده‌های به دست آمده، با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون ANOVA از نوع LSD و Tukey و در سطح معنی‌داری 05/0P< بررسی شد.

یافته‌ها: شاخص حافظه در گروه دریافت کننده‌ی استرپتوزوتوسین در مقایسه با گروه­های کنترل سالم و شم، کاهش معنی­داری را نشان داد، اما تیمار با عصاره‌ی چای سبز، سبب افزایش معنی­داری در سرعت یادگیری و بهبودی حافظه در رت­های آلزایمری شد. نتایج به دست آمده از برش­های بافتی، کاهش میزان مرگ­ سلولی در گروه­های تحت تیمار با چای سبز را نشان می­دهد.

نتیجه‌گیری: این یافته­ها نشان می­دهد که عصاره‌ی ­چای ­سبز می­تواند در بهبود شرایط آلزایمر و آسیب­های حافظه ناشی از آن مناسب باشد و تا حدودی سبب کاهش مرگ ­سلولی در سلول­های ناحیه‌ی هیپوکامپ شود.  

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: آلزایمر، استرپتوزوتوسین، حافظه، عصاره چای سبز
متن کامل [PDF 318 kb]   (782 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۰/۱۲
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi Kakavand M, Oryan S, Nabiuni M, Ghafournian H. The effect of green tea extract memory impairment induced by injection of streptozotocin-induced brain in male Wistar rat . pajoohande. 2015; 20 (4) :198-205
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2038-fa.html

نجفی کاکاوند مهدی، عریان شهربانو، نبیونی محمد، غفوریان حبیبه. بررسی اثر عصاره چای سبز بر آسیب حافظه ناشی از تزریق داخل مغزی استرپتوزوتوسین در رت نر ویستار. پژوهنده. 1394; 20 (4) :198-205

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2038-fa.html



جلد 20، شماره 4 - ( مهر- آبان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3667