[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 20، شماره 4 - ( مهر- آبان 1394 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 205-198 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر عصاره چای سبز بر آسیب حافظه ناشی از تزریق داخل مغزی استرپتوزوتوسین در رت نر ویستار
مهدی نجفی کاکاوند ، شهربانو عریان ، محمد نبیونی* ، حبیبه غفوریان
چکیده:   (6224 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: بیماری آلزایمر از بیماری‌های تحلیل برنده‌ی عصبی است که در اثر رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو بروز می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی اثر فوق‌العاده‌ای در تقویت حافظه و کنترل بیماری آلزایمر دارند. در این مطالعه، تأثیر عصاره‌ی چای سبز که حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است، بر سرعت یادگیری و بهبود حافظه در رت‌های آلزایمری مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: با تزریق دو طرفه‌ی استرپتوزوتوسین درون بطن‌های جانبی رت‌های نر ویستار، مدل آلزایمر القا شد و رت‌های گروه تیمار به مدت 21 روز mg/kg 100 عصاره‌ی چای سبز دریافت کردند. برای بررسی حافظه‌ی رت‌ها، از تست یادگیری اجتنابی غیرفعال استفاده شد. زمان ورود به اتاق تاریک و مدت ماندن در اتاق تاریک، به عنوان پارامترهای اصلی برای ارزیابی حافظه‌ی اجتنابی و یادگیری، ارزیابی شد. همچنین، میزان تخریب بافتی و مرگ سلولی با مطالعات هیستوتیکنیک بررسی گردید. داده‌های به دست آمده، با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون ANOVA از نوع LSD و Tukey و در سطح معنی‌داری 05/0P< بررسی شد.

یافته‌ها: شاخص حافظه در گروه دریافت کننده‌ی استرپتوزوتوسین در مقایسه با گروه­های کنترل سالم و شم، کاهش معنی­داری را نشان داد، اما تیمار با عصاره‌ی چای سبز، سبب افزایش معنی­داری در سرعت یادگیری و بهبودی حافظه در رت­های آلزایمری شد. نتایج به دست آمده از برش­های بافتی، کاهش میزان مرگ­ سلولی در گروه­های تحت تیمار با چای سبز را نشان می­دهد.

نتیجه‌گیری: این یافته­ها نشان می­دهد که عصاره‌ی ­چای ­سبز می­تواند در بهبود شرایط آلزایمر و آسیب­های حافظه ناشی از آن مناسب باشد و تا حدودی سبب کاهش مرگ ­سلولی در سلول­های ناحیه‌ی هیپوکامپ شود.  

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: آلزایمر، استرپتوزوتوسین، حافظه، عصاره چای سبز
متن کامل [PDF 318 kb]   (1777 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1394/10/12 | پذیرش: 1394/10/12 | انتشار: 1394/10/12
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi Kakavand M, Oryan S, Nabiuni M, Ghafournian H. The effect of green tea extract memory impairment induced by injection of streptozotocin-induced brain in male Wistar rat . pajoohande 2015; 20 (4) :198-205
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2038-fa.html

نجفی کاکاوند مهدی، عریان شهربانو، نبیونی محمد، غفوریان حبیبه. بررسی اثر عصاره چای سبز بر آسیب حافظه ناشی از تزریق داخل مغزی استرپتوزوتوسین در رت نر ویستار. پژوهنده. 1394; 20 (4) :198-205

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2038-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 4 - ( مهر- آبان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645