:: جلد 13، شماره 4 - ( مهر وآبان87 1387 ) ::
دکتر نصرت اله سید شهابی ، دکترسید حسین فخرائی ، دکتر سید ابوالفظل افجه ای ، دکتر محمد کاظمیان*
سابقه و هد ف : حملات تشنجی در روزهای اول زندگی (معمو ً لا ۷۲ ساعت اول ) از شایع ترین تظاهرات بالینی است . در چند دهه اخیر بر اثر دسترسی گسترده به تصویر نگاری از مغز مشخص شده است که ضایعات ایسکمیک مغزی در نوزادان نسبتًا شایع است و اغلب در بچه های رسیده ای که علا یم بالینی غیر از تشنج ندارند مشاهده می شود . این مطالعه با هدف تعیین میزان وقوع ضایعات ایسکمیک مغزی و یافته های تصویر نگاری مغزی در نوزادان رسیده ای که ب ه سبب ابتلا به تشنج در طول یک سال ( از اسفند ۸۳ تا اسفند ۸۴ ) در بیمارستان کودکان مفید بستری شده بودند انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی ۳۱ نوزاد رسیده دراسفند ماه ۱۳۸۳ که در سه روز اول تولد بعلت تشنج دربخش نوزادان ومراقبت ویژه بستری شدند به مدت یکسال پی گیری شده و مورد بررسی قرار گرفتند . نوزادانی که آنسفالوپاتی نداشته ودر معاینه نورولوژیکی هم سالم به نظر می رسیدند به مدت ۱۸ ماه پی گیری شدند. یافته ها : از تعداد ۳۱ نوزاد که در طول یک سال دچار حمله تشنجی شدند، در پنج نفر ( ۱۶ %) تشنج براثر ضایعات ایسکمیک مغزی بود . تشنج در سه نفر فوکال و در دو نفر ژنرالیزه بود که در چهار بیمار فقط با فنوباربی تال کنترل شد ولی در یک مورد برای کنترل تشنج علاوه بر فنوباربیتا ل، فنی توئین نیز اضافه شد . معاینه عصبی در بیش تر نوزادان غیر از یک ن فر که اسپاستیسیتی خفیف دراندام های سمت راست داشت طبیعی بود . سونوگرافی مغز تنها در یک نفر غیر طبیعی بود، در حالی که سی تی اسکن مغز در هر پنج نفر ضایعه کانونی مغز را نشان داد . این ضایعات کانونی بیش تر درطرف چپ بود . نوار مغز در سه مورد غیر طبیعی بود. در پی گیری بیماران یکی از آنان اختلال ذهنی و حرکتی شدیدی پیدا کرد و یکی دیگر کمی تأخیر در تکامل عصبی داشت. نتیجه گیری: در برسی انجام شده، سکته مغزی دومین علت شایع حملات تشنجی در نوزادان رسیده بعد ازآسفیکسی بود. سی تی اسکن مغز وسیله تشخیصی خیلی مهمی در این مطالعه بود. برای کلیه نوزادان مبتلا به تشنج که آسفیکسی نداشته و در معاینه بالینی هم به ظاهر سالم بوده ونیز علت دیگری برای تشنج آنان وجود نداشته باشد انجام تصویر نگاری مغز توصیه می گردد. ( CT Scan/MRI)
واژه‌های کلیدی: نوزاد، تشنج، ضایعات ایسکمیک، سکته مغزی
دریافت: 1387/9/30 | پذیرش: 1396/11/29 | انتشار: 1396/11/29

Seyed Shahabi N, Fakhraee SH, Afjeiee SA, Kazemian M. Seizures and Cerebral Infarction and the Role of Neuroimaging in the Full-Term Newborns. pajoohande 2008; 13 (4) :347-353

سید شهابی دکتر نصرت اله، فخرائی دکترسید حسین، افجه ای دکتر سید ابوالفظل، کاظمیان دکتر محمد. بررسی میزان ضایعات ایسکمیک مغزی و یافته های تصویر نگاری مغزی در نوزادان مبتلا به تشنج. پژوهنده. 1387; 13 (4) :347-353

جلد 13، شماره 4 - ( مهر وآبان87 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645