[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 12، شماره 3 - ( مرداد- شهریور 1386 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 252-245 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران
دکتر محمدمهدی سلطان دلال* ، دکتر مهناز طارمی ، شبنم مدرسی ، کوروش ذوالفقاریان ، ساناز معز اردلان ، دکتر محمدرضا زالی
، soltanda@tums.ac.ir
چکیده:   (14678 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری های منتقله از غذا، یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی در بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی با شیوع رو به افزایش می باشد. همچنین افزودن آنتی‌بیوتیک به رژیم غذایی حیوانات اهلی باعث ایجاد مقاومت دارویی در این باکتری شده که می‌توانند از طریق مواد غذایی به انسان منتقل شوند. در این میان مصرف مواد غذایی گوشتی آلوده به سالمونلا به عنوان اصلی‌ترین منبع بیماری های منتقله از غذا می‌باشد. این مطالعه توصیفی به منظور تعیین سروتیپ های سالمونلا در گوشت های قرمز و سفید خریداری شده به صورت بسته‌بندی و غیربسته‌بندی از مناطق مختلف تهران و ارزیابی میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های جدا شده، در سال 1383 انجام گرفت. مواد و روش ها: نمونه برداری به طور تصادفی از 10 واحد عرضه‌کننده گوشت به صورت بسته‌بندی و 17 واحد عرضه‌کننده به صورت غیربسته‌بندی انجام گرفت. از 133 نمونه گوشت تهیه شده، 67 نمونه مرغ و 66 نمونه گوشت قرمز بود. نمونه‌ها به مقدار 25 گرم وزن و در داخل ml 225 محیط غنی کننده BPW قرار داده شده و پس از هموژنیزه شدن توسطStomacher در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت گرما دهی شدند. سپس ml 1/0 از محلول در داخل ml 10RV ریخته و در دمای 42 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت قرار گرفت. در مرحله بعد یک لوپ از این محیط بر روی HEکشت داده شد. این محیط نیز در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت قرار گرفت تا پرگنه‌های سالمونلا بر روی محیط کشت رشد کنند. جهت تعیین حساسیت، دیسک دیفیوژن طبق روش استاندارد انجام گردید. یافته ها: از مجموع 67 نمونه مرغ مورد آزمایش، 32 مورد (8/47%) و از 66 مورد گوشت قرمز، 19 مورد (8/28%) آلوده به سالمونلا بودند. سروتیپ غالب در نمونه های گوشت و مرغ S. thompson (9/54%) بود. همچنین نتایج بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها نشان داد که 6/90% از نمونه های جدا شده از مرغ در مقایسه با 8/36% از نمونه های جدا شده از گوشت نسبت به نالیدیکسیک اسید مقاوم بودند نتیجه گیری: با توجه به مقاومت آنتی بیوتیکی برخی از سویه های جدا شده در نمونه های مورد آزمایش، کنترل مواد غذایی از نظر انتقال سویه های پاتوژن به انسان دقت بسیار زیادی را می طلبد.
واژه‌های کلیدی: سالمونلا، گوشت، مرغ، سروتایپینگ، مقاومت دارویی
متن کامل [PDF 177 kb]   (2980 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1387/7/17 | انتشار: 1386/5/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal MM, Taremi M, Modarressi Sh, Zolfagharian K, Zolfagharian K, Zali MR. Determining the Prevalence of Salmonella serotypes Obtained from Meat & Chicken Samples and Their Antibiotic Resistance Pattern in Tehran. pajoohande 2007; 12 (3) :245-252
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-608-fa.html

دکتر محمدمهدی سلطان دلال ، دکتر مهناز طارمی ، شبنم مدرسی ، کوروش ذوالفقاریان ، ساناز معز اردلان ، دکتر محمدرضا زالی . بررسی شیوع سروتایپ های سالمونلا در گوشت و مرغ و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها در تهران. پژوهنده. 1386; 12 (3) :245-252

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-608-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 3 - ( مرداد- شهریور 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645