:: جلد 12، شماره 5 - ( آذر- دی 1386 ) ::
دکتر سید محمود طباطبائی فر* ، دکتر امیر سعید صدیقی ، دکتر افسون صدیقی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، invincible19152@ yahoo.com
چکیده:   (12057 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات متعددی در مورد تأثیر درمانی کیج بین مهره ای (cage Interbody) در اسپوندیلوز سرویکال انجام شده است، ولی در مورد تأثیر ماده ی پر کننده ی کیج در ایجاد فیوژن و بهبود علایم بالینی بررسی چندانی انجام نشده است. از این رو در این مطالعه اثرات درمانی کیج سرویکال Solis پر شده با Novabone دربیماران مبتلا به فتق دیسک سرویکال بررسی شده است و نتایج آن با سایر مطالعاتی که از اتوگرافت جهت پر کردن کیج استفاده کرده اند مقایسه شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه بیماران مبتلا به فتق دیسک سرویکال که از ابتدای سال 1382 لغایت اسفند 1385 در بیمارستان مهراد تحت عمل جراحی دیسککتومی قدامی سرویکال و فیوژن با کیج سرویکال Solis پر شده با Novabone قرار گرفته بودند بررسی گردید و نتایج درمانی حاصله در زمینه ایجاد فیوژن، بهبود درد آگزیال و رادیکولار تعیین و با نتایج سایر مطالعات مقایسه گردید. به علاوه عوارض عمل جراحی و یافته های رادیولوژیک نیز در پی گیری های انجام شده بررسی گردید. یافته ها: از ابتدای سال 1382 لغایت اسفند ماه 1385، 33 بیمار مبتلا به فتق دیسک سرویکال تحت عمل جراحی فیوژن قدامی با کیج Solis محـتوی مخلـوط استـخوان و Novabone قـرار گرفتند. 19 بیمار (6/57%) مـرد و 14 بیمار (4/42%) زن بودند. میانگین سن بیماران 1/47 سال بود. در 23 بیمار عمل جراحی در یک level (7/69%) و در 10 بیمار (3/30%) در بیش از یک level انجام شد. تعداد کل کیج های مصرفی 44 عدد بود. میانگین زمان پی گیری 3/14 ماه بود. پس از گذشت یک سال میزان فیوژن در یک level 3/91% و در جراحی بیش از یک level 80% و در کل 8/87% بود. نتیجه گیری: براساس نتایج حاصله در بیـماران ما، فیـوژن حاصلـه در مراحل اول با cage محتوی مخلوط استخوان و Novabone نسبت به اتوگرافت تأخیری تر بوده ولی در نهایت از میزان مشابهی برخوردار است. با توجه به موارد فوق، پیشنهاد می شود که جهت فیوژن سرویکال تا حد امکان از استخوان اتولوگ تنها جهت پر کردن کیج استفاده شود و یا به صورت ترکیب با Novabone مصرف گردد. جهت به دست آوردن نتایج قطعی و تعمیم آن مطالعات وسیع تر به صورت کارآزمایی بالینی کنترل شده پیشنهاد می شود.
واژه‌های کلیدی: کیج سرویکال، فیوژن، Novabone، استخوان اتولوگ
دریافت: 1387/7/16 | پذیرش: 1396/12/6 | انتشار: 1396/12/6

Tabatabaie far SM, Sedighi AS, Sedighi A. Surgical Results of Anterior Fusion Using Cage Filled with Novabone Mixed with Autologous Bone Graft in Cervical Disc Disease. pajoohande 2007; 12 (5) :367-375

طباطبائی فر دکتر سید محمود، صدیقی دکتر امیر سعید، صدیقی دکتر افسون. بررسی تأثیر cage بین مهره ای پر شده با مخلوط استخوان و Novabone در فیوژن قدامی سرویکال در بیماران مبتلا به ضایعات دژنراتیو فقرات گردنی. پژوهنده. 1386; 12 (5) :367-375