:: جلد 10، شماره 2 - ( خرداد 1384 ) ::
فراوانی گال و شپش در ندامتگاه قزل حصار کرج در سال 1383
محمد رحمتی رودسری*، فرهاد ملک زاد، محمد ابراهیم زاده اردکانی
سابقه و هدف: گال و شپش جزو بیماری های مسری بوده و می توانند در محیط های پرجمعیت مثل زندان باعث ایجاد اپیدمی و مشکلات بهداشتی فراوان شوند. در این تحقیق، فراوانی این دو عفونت در زندان قزل حصار کرج در سال 1383 بررسی شده است. مواد و روش ها: این مطالعه با روش بررسی توصیفی بر روی 1404 نفر مددجوی ساکن در ندامتگاه قزل حصار کرج در سال 1383 انجام شد. این افراد توسط متخصصان پوست از نظر وجود گال و شپش معاینه شده و یافته ها با استفاده از آزمون های Chi-square و T مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: از 1404 نفر مددجوی معاینه شده 31 نفر (2.2%) مبتلا به گال و 12 نفر (0.9%) مبتلا به شپش تنه بودند. موردی از شپش سر و عانه مشاهده نشد. تمام افراد فوق مذکر بودند. 100% بیماران مبتلا به گال و 83% افراد مبتلا به شپش از خارش شکایت داشتند. بین مدت اقامت در ندامتگاه با ابتلا به گال و شپش ارتباط معنی دار دیده شد (p<0.001) و همچنین گال در افراد با سابقه اقامت کمتر و در اتاق های شلوغ تر شیوع بیشتری داشت (p<0.01). سابقه اعتیاد در بین افراد مبتلا به شپش بیشتر بود (p<0.01).نتیجه گیری: توصیه می شود بر روی تمام زندانیان قبل از ورود به زندان معاینه کامل پوست انجام گیرد تا احتمال انتقال بیماری های مسری مثل گال و شپش در محیط زندان کاهش یابد.
واژه‌های کلیدی: گال، شپش، ندامتگاه

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/12 | انتشار: 1396/12/12

رحمتی رودسری محمد، ملک زاد فرهاد، ابراهیم زاده اردکانی محمد. فراوانی گال و شپش در ندامتگاه قزل حصار کرج در سال 1383. پژوهنده. 1384; 10 (2) :9-15

جلد 10، شماره 2 - ( خرداد 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها