:: جلد 6، شماره 6 - ( دى 1380 ) ::
علی اکبر اسماعیل جاه، فیروز مددی، محمد شاهانی*
سابقه و هدف: وجود نقص استخوانی در بسیاری از موارد منجر به از دست دادن عضو در یک فرد خواهد شد. برای بدست آوردن راهکارهای مناسب به منظور حفظ اندام و ارزیابی روشهای نوین بازگرداندن سطح مطلوب کارآیی، این مطالعه بر روی بیمارانی که به علت نقص استخوانی، بین سالهای 79-1372 در بیمارستان اختر تهران تحت درمان با روش کالو تازیس قرار گرفتند، انجام شد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر به روش مطالعه داده های موجود انجام شد. پرونده کلیه بیمارانی که تحت درمان با کالوتازیس قرار گرفته بودند، از بایگانی خارج و مورد بررسی قرار گرفت، سن، جنس، علل نقص استخوانی، روش کار، سیر درمان و عوارض، از پرونده ها استخراج و به یک فرم اطلاعاتی منتقل گردید. بیماران بر اساس بدست آوردن میزان کارآیی عضو پس از درمان در سه گروه عالی (به دست آوردن 100-75 درصد کارآیی عضو)، خوب (75-50 درصد) و ضعیف (کمتر از 50 درصد) تقسیم شدند. عوارض درمان شامل عوارض مربوط به استفاده از اکسترنال فیکساتور، اختلال در مراحل ساخت و ساز استخوان و عوارض عروقی- عصبی بود. یافته ها: تحقیق بر روی 23بیمار (18 مرد و 5 زن) با میانگین سنی 29 سال انجام شد. 9 بیمار بدنبال تروما، 6بیمار به علت رزکسیون تومورهای استخوانی، 7 بیمار به علت خارج کردن سکسترعفونی و یک بیمار به علت آنومالی مادرزادی، دچار نقص استخوانی شده بودند. متوسط مقدار نقص استخوان 9.4 سانتی متر (20-1.5 سانتی متر) بود. 65% بیماران پس از پایان دوره درمان، دارای عضوی با کارآیی بیشتر از 75% حالت طبیعی و 87% دارای عضوی با کارآیی بیشتر از 50% نسبت به قبل از ضایعه شدند. بنابراین می توان استفاده از کالوتازیس را به عنوان درمان مناسبی برای نقص استخوانی و به عنوان جانشینی برای آمپوتاسیون یا روشهای قدیمی تر Limb salvageمطرح کرد. نتیجه گیری و توصیه ها: این تحقیق موفقیت کالوتازیس را در درمان نقص استخوان نشان داد. انجام یک مطالعه تجربی برای مقایسه کالوتازیس با سایر روشهای درمانی نقایص استخوانی، توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: نقص استخوانی، انتقال استخوان، کارآیی عضو

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/15 | انتشار: 1397/1/15

اسماعیل جاه علی اکبر، مددی فیروز، شاهانی محمد. بررسی نتایج استفاده از انتقال استخوان در بیماران دچار نقص استخوانی در بیمارستان اختر، 79-1372. پژوهنده. 1380; 6 (6) :9-15

جلد 6، شماره 6 - ( دى 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها