:: جلد 7، شماره 1 - ( فروردين 1381 ) ::
بررسی قدرت دو روش آزمایش الایزا ( قبل و بعد از جذب) در تشخیص استرونجیلوییدیوزیس
سهیلا کوشا*، جعفر مسعود
سابقه و هدف: با توجه به شیوع استرونجیلوییدیوزیس و عوارض شناخته شده ناشی از تشخیص نادرست آن و روش متداول الایزا (قبل از جذب) در تشخیص این بیماری، همچنین گزارش دو مورد موفقیت آمیز آزمایش الایزا با روش اصلاح شده بعد از جذب،‌ برای بررسی تجربی این آزمایش ها در کشور و به منظور بررسی قدرت دو روش الایزا (قبل و بعد از جذب) در تشخیص استرونجیلوییدیوزیس، این تحقیق در سال 1377 در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی از نوع تشخیصی بر روی 462 نمونه سرم (46 نمونه مربوط به افرادی که قطعا به استرونجیلوییدس آلوده بودند، 37 نمونه مربوط به افرادی که فاقد هرگونه آلودگی انگلی بودند و 379 نمونه مربوط به مبتلایان سایر آلودگی های انگلی) انجام گرفت. در این پژوهش آزمایش الایزا (قبل از جذب) با به کار بردن آنتی ژن خام محلول (به دست آمده از لارو عفونت زا) بر روی نمونه های مذکور انجام شد و سپس با استفاده از عصاره های آنتی ژنیکی انگل هایی که موجب واکنش متقاطع (پاسخ مثبت کاذب) گردیدند، آزمایش الایزا به روش اصلاح شده بعد از جذب برای تمام نمونه ها انجام داده شد. حساسیت، ویژگی،‌ ارزشهای پیشگویی مثبت و منفی هر کدام از این روشها تعیین گردید. یافته ها: تحقیق بر روی 462 نمونه سرم انجام شد. حساسیت، ویژگی، ارزشهای پیشگویی مثبت و منفی در آزمایش الایزا (قبل از جذب) به ترتیب 91، 93، 59 و 99 درصد می باشد، در حالی که در آزمایش الایزا با روش اصلاح شده بعد از جذب، این ارقام به ترتیب 93، 96، 73 و 99 درصد است. نتیجه گیری و توصیه ها: آزمایش الایزا با روش اصلاح شده بعد از جذب، قدرت بیشتری در تشخیص استرونجیلوییدیوزیس دارد. با توجه به عوارض شناخته شده این عفونت به دنبال تشخیص نادرست آن و ارزش پیشگویی مثبت این روشها، ‌مطالعه و بررسی بیشتر توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: استرونجیلوییدیوزیس، ‌ الایزا

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/15 | انتشار: 1397/1/15

کوشا سهیلا، مسعود جعفر. بررسی قدرت دو روش آزمایش الایزا ( قبل و بعد از جذب) در تشخیص استرونجیلوییدیوزیس. پژوهنده. 1381; 7 (1) :9-15

جلد 7، شماره 1 - ( فروردين 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها