[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 7، شماره 1 - ( فروردين 1381 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه عفونت کلامیدیاپنومونیه با سکته مغزی حاد
لطیف گچکار*، منصوره ملک حسینی، کوروش قره گزلی، نوید اسفندیاری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (10391 مشاهده)
سابقه و هدف:‌در مطالعات اخیر ارتباط آترواسکلروزیس و سکته مغزی حاد با عفونت کلامیدیا پنومونیه قویا مطرح شده که تأیید آن و مقابله آن و مقابله با چنین عفونتی اثرات قابل توجهی بر درمان آترواسکلروزیس خواهد گذاشت. لذا تعیین رابطه عفونت کلامیدیا پنومونیه با سکته مغزی حاد در بیماران بستری در بخش اعصاب بیمارستان لقمان حکیم در سال 1379 هدف بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: این بررسی به روش تحلیلی از نوع مورد ـ شاهدی و با تکنیک مصاحبه ـ مشاهده انجام گردید. گروه مورد (44 نفر)، بیماران مبتلا به سکته مغزی حاد بوده که در بیمارستان لقمان حکیم بستری شده بودند. تشخیص این بیماری توسط متخصص مغز و اعصاب و براساس شاخص های بالینی، آزمایشگاهی و پرتونگاری صورت گرفت. گروه شاهد (44 نفر)، بیماران غیرمبتلا به سکته مغزی بوده که در همان بیمارستان بستری شده بودند. بیماران دو گروه از نظر سن، جنس،‌سابقه سکته قلبی، سابقه مصرف سیگار و سابقه مصرف استرویید مشابه سازی شدند. آزمایشات سرولوژیک براساس روش ELISA از نظرIgA و IgG ضد کلامیدیا و IgG اختصاصی بر علیه کلامیدیا پنومونیه انجام شد. یافته ها با استفاده از آزمون کای دو، آزمون دقیق فیشر و Odd's ratio مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 7 بیمار (15.9%) در گروه مورد و 24 بیمار (54%) در گروه شاهد دارای ردپای ایمونولوژیک(IgA, IgG) از درگیری با کلامیدیا بودند. چنین اختلافی به لحاظ آماری معنی دار بود(p<0.001) . هفت نفر (15.9%) از گروه مورد دارای HgG اختصاصی بر علیه کلامیدیا پنومونیه بودند. در صورتی که هیچ کدام از افراد گروه شاهد دارای چنین آنتی بادی نبودند. چنین اختلافی نیز به لحاظ آماری معنی دار بود(p<0.001) . نتیجه گیری و توصیه ها: معنی دار بودن اختلاف حضور آنتی بادی اختصاصی بر علیه کلامیدیا پنومونیه در گروه مورد و شاهد در این مطالعه، ارتباط بین عفونت کلامیدیا پنومونیه با سکته مغزی حاد را که در مطالعات مختلف بیان شده است، تایید و تقویت نموده و تحقیق تجربی را توصیه می نماید.
واژه‌های کلیدی: ‌کلامیدیا پنومونیه، سکته مغزی حاد
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/15 | انتشار: 1397/1/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


گچکار لطیف، ملک حسینی منصوره، قره گزلی کوروش، اسفندیاری نوید. بررسی رابطه عفونت کلامیدیاپنومونیه با سکته مغزی حاد. پژوهنده. 1381; 7 (1) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-311-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 1 - ( فروردين 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645