[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 7، شماره 2 - ( تير 1381 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی موارد اتوپسی و مرگ در بخش جراحی بیمارستان شهید مدرس، 78-1369
نورالدین پیرموذن*، سیامک آرامی، فرخ سعیدی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (10049 مشاهده)
سابقه و هدف: تا کنون ارایه گزارشی دقیق از میزان مرگ و خطاهای احتمالی انجام گرفته به صورت طبقه بندی شده و علنی در سطح بخشهای جراحی کشور معمول نبوده و تداوم این امر موجب استمرار خطاها، افزایش احتمالی مرگ و میر، استرس و فشار فزاینده روی کادر پزشکی، سلب اعتماد بیماران و بسیاری از عوارض دیگر می شود. در این بین انجام اتوپسی به عنوان قطعی ترین وسیله تشخیصی و بهره‌گیری از نتایج آن جهت درک علت مرگ و ارتقای سطح علمی و آموزشی جایگاهی غیر قابل انکار دارد. در این مقاله با دیدی منتقدانه موارد مرگ، میزان اتوپسی از خطاهای احتمالی در بخش جراحی بیمارستان شهید مدرس در فاصله سالهای 1369 تا 1378 مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: تحقیق به روش مطالعه داده های موجود بر روی کلیه بیماران بستری شده در بخش جراحی بیمارستان شهید مدرس انجام گرفت. کلیه اطلاعات از روی دفاتر ثبت بیمارستانی جمع آوری گردید. با استفاده از استاندارد Gordon علت مرگ بیماران به پنج دستهError in Judgement (EJ) ، Error in Diagnosis (ED)، Error in Technique (ET)، Erroe in Management (EM) و Patients' Disease تقسیم بندی و ارایه شد. یافته ها: در مدت مورد مطالعه 14041 بیمار بستری شدند که 12441 آنها (88.6%) تحت عمل جراحی قرار گرفتند. در این مدت 488مورد مرگ (3.4% کل بیماران بستری شده) اتفاق افتاده و 390 مورد اتوپسی انجام گرفته است میزان خطاها به ترتیب(%14.5) EM ، (%11.6) EJ، (%10.6) ET، (%7.2) ED بوده است. فوت 59.6% بیماران فقط به علت بیماری اصلی شان (PD) بوده است. در مقایسه با کل موارد خطاهای بررسی شده، تنها میزان ED نسبت به سایر خطاها از کاهش آماری معنی داری برخوردار بود(P<0.266) .نتیجه گیری و توصیه ها: آمار ده ساله بخش جراحی بیمارستان شهید مدرس آماری قابل توجه و منحصر به فرد می باشد که نشان دهنده یک کار عظیم آموزشی است. از آنجایی که مشابه چنین گزارشهایی به این شکل در کشور در دسترس نمی باشد، به نظر می رسد با گسترش انجام چنین مطالعاتی در تمام بخشها می توان ضمن ارایه دقیقی از کارکرد بخش ها، در ارتقای سطح آموزشی بخشها نیز از آن بهره برد.
واژه‌های کلیدی: جراحی، مرگ، اتوپسی
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/26 | انتشار: 1396/12/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


پیرموذن نورالدین، آرامی سیامک، سعیدی فرخ. بررسی موارد اتوپسی و مرگ در بخش جراحی بیمارستان شهید مدرس، 78-1369. پژوهنده. 1381; 7 (2) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-297-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 2 - ( تير 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645