:: جلد 7، شماره 2 - ( تير 1381 ) ::
بررسی تاثیر تکنیک های نوتوانی ریه بر وضعیت بالینی مبتلایان به COPD
محمدرضا حیدری*، محمدرضا مسجدی، ربابه معماریان
دانشگاه شاهد، تهران
سابقه و هدف: با توجه به شیوع COPD وعوارض شناخته شده آن و گزارشاتی دال بر موفقیت تکنیک های نوتوانی و به منظور تعیین تاثیر اجرای تکنیک های نوتوانی ریه بر وضعیت بالینی بیماران مبتلا بهCOPD ، این تحقیق در بخش داخلی بیمارستان مسیح دانشوری انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی از نوع مقایسه قبل و بعد بر روی تعداد 30 بیمار صورت گرفت. بیماران علاوه بر مصرف نکردن دارو، دارای سن بالای 40 سال و عدم ابتلا به سایر بیماریهای ریوی بودند. شاخص های شدت تنگی نفس در حین راه رفتن، بالا رفتن از پله، خم شدن، صحبت کردن، اجابت مزاج، درازکشیدن، غذاخوردن و لباس پوشیدن و نیز شاخص های ABGوPFT به روش نمونه گیری خون شریانی، و اسپیرومتری مورد بررسی قرار گرفتند. اجرای تکنیک ها بعد از بررسی شاخص ها به مدت 10 روز صورت گرفت و بعد از 10 روز مجددا شدت تنگی نفس و شاخص های فوق به ترتیب بررسی و با آماره paried t-test و McNemars مورد قضاوت قرار گرفتند. نتیجه گیری و توصیه ها: این مطالعه نشان داد که به کارگیری تکنیک های نوتوانی ریه موجب کاهش شدت تنگی نفس و بهبود برخی از شاخص های PFT وABG شده است. در مورد ارزش واقعی نتایج توصیه می شود که مطالعه با حجم نمونه بیشتر صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: بیماری انسدادی مزمن ریه، نوتوانی، تنگی نفس

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/26 | انتشار: 1396/12/26

حیدری محمدرضا، مسجدی محمدرضا، معماریان ربابه. بررسی تاثیر تکنیک های نوتوانی ریه بر وضعیت بالینی مبتلایان به COPD. پژوهنده. 1381; 7 (2) :9-15

جلد 7، شماره 2 - ( تير 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها