:: جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) ::
طاهره زهتاب*، راضیه یزدان پرست، شهناز رفیعی تهرانی
دانشگاه علوم پزشکی لرستان
سابقه و هدف: مطالعات پیشین نقش اورال تولرانس را در درمان چندین بیماری خود ایمن نشان داده اند. هدف از مطالعه حاضر بررسی القای اورال تولرانس و همچنین ارزیابی پاسخهای ایمنی در این خصوص است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، اثر تجویز خوراکی مقادیر کم و زیاد آنتی ژن پروتیینی تیروزیناز بر پاسخ های ایمنی هومورال و سلولی روز بعد از ایمونیزاسیون موش های ماده C57BL/6، در سن 6 هفتگی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان می دهد تجویز خوراکی مقادیر کم و زیاد آنتی ژن تیروزیناز باعث افزایش معنی دار در سطوح آنتی بادی بر علیه آنزیم تیروزیناز می گردد که افزایش تولید آنتی بادی در مقدار کم آنتی ژن در مقایسه با مقدار زیاد آنتی ژن بیشتر صورت می پذیرد، اما تجویز خوراکی مقادیر کم و زیاد تیروزیناز باعث کاهش مشخص در پاسخ DTH حیوانات می گردد. نتیجه گیری و توصیه ها: تجویز خوراکی آنتی ژن با کاهش پاسخ ایمنی سلولی و افزایش پاسخ ایمنی هومورال همراه است.
واژه‌های کلیدی: ایمنی هومورال، ایمنی سلولی، اورال تولرانس

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/21 | انتشار: 1396/12/21

زهتاب طاهره، یزدان پرست راضیه، رفیعی تهرانی شهناز. اثر تجویز خوراکی آنتی ژن بر پاسخ های ایمنی هومورال و سلولی در موش های ایمونیزه شده. پژوهنده. 1381; 7 (3) :9-15

جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها