:: جلد 8، شماره 1 - ( فروردين 1382 ) ::
ساغر صالح پور*، مژگان کلانتری، شهناز شایان فر، ناصر ولائی
سابقه و هدف: با توجه به شایع بودن سندرم تخمدان پلی کلیستیک و اهمیت تشخیص آن، آیا پیشنهاد انجام سونوگرافی ترانس واژینال برای کمک به تشخیص آن در جامعه ما نیز صادق است؟ بدین منظور این تحقیق بر روی مراجعین به مرکز آموزشی - درمانی مهدیه طی سالهای 1378-80 انجام گرفت.مواد و روشها: تحقیق به روش توصیفی بر روی 60 بیمار انجام شد. از افرادی که در بررسی بالینی مشکوک به سندرم تخمدان پلی کیستیک بودند، سونوگرافی ترانس واژینال به عمل آمد و معیارهای حجم تخمدان، تعداد و اندازه فولیکولهای کوچک موجود درهر تخمدان، وجود آسیمتری بین در تخمدان و هایپراکوژنیسیته استرومای تخمدان تعیین و با معیارهای پیشنهادی تاکاهاشی و Vander مورد مقایسه قرار گرفت.یافته ها: از 60 بیمار مورد بررسی، 3/93% نازایی، 3/53% الیگومنوره، 7/6% آمنوره و 7/36% سیکل منظم داشتند. هیرسوتیسم در 3/43% و آکنه در 10% موارد مشاهده شد. میانگین (± انحراف معیار) حجم تخمدانها 7/6±1/11 سیسی بود. تعداد فولیکولها 13±4.4 و اندازه فولیکولهای کوچک6.7±1.5 mm بود. افزایش اکوژنیستی تخمدانها در 83.3% بیماران و عدم تقارن اندازه تخمدانهای راست و چپ در50% بیماران مورد بررسی مشاهده شد. نتیجه گیری و توصیه ها: معیارهای پیشنهادی با جامعه ما منطبق بود. به علت عدم وجود استاندارد طلایی، توصیه می گردد با مشخص کردن این استانداردها قدرت معیارهای سونوگرافی ترانس واژینال و معیارهای بالینی و بررسی های هورمونال را مورد مطالعه قرار داد.
واژه‌های کلیدی: سندرم تخمدان پلی کیستیک، سونوگرافی ترانس واژینال

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/20 | انتشار: 1396/12/20

صالح پور ساغر، کلانتری مژگان، شایان فر شهناز، ولائی ناصر. آیا معیارهای سونوگرافی ترانس واژینال پیشنهادی برای افراد مشکوک به سندرم تخمدان پلی کیستیک با جامعه ایران انطباق دارد؟. پژوهنده. 1382; 8 (1) :9-15

جلد 8، شماره 1 - ( فروردين 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها