:: جلد 21، شماره 4 - ( مهر- آبان 1395 ) ::
رابطه خودکارآمدی و کمال‌گرایی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان
جهانگیر کرمی ، پیمان حاتمیان*
، hatamian152@gmail.com

سابقه و هدف: توجه به متغیرهای مرتبط با استرس تحصیلی در دانشجویان می‌تواند در شناخت بیشتر ماهیت این متغیر راهگشا باشد. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه‌ی خودکارآمدی و کمال‌گرایی با فرسودگی تحصیلی انجام شد.

مواد و روش‌ها: روش پ‍ژوهش توصیفی از نوع همبستگی و جامعه‌ی آماریِ پژوهش شامل کلیه‌ی دانشجویان دوره‌ی کارشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه در سال تحصیلی 95-1394 بودند که به روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای، نمونه‌ای به تعداد 360 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. سپس داده‌ها با استفاده ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون، تجزیه و تحلیل شدند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده‌ها شامل: پرسشنامه‌های باورهای خودکارآمدی عمومی (GSE-10)، مقیاس کمال‌گرایی اهواز (APS) و پرسشنامه‌ی فرسودگی تحصیلی برسو بود.

یافتهها: بعد از این‌که داده‌ها با استفاده ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند، نتایج حاصل نشان داد که خودکارآمدی، رابطه‌ی منفی و معناداری با فرسودگی تحصیلی دارد. همچنین نتایج حاکی از آن است که کمال‌گرایی مثبت به طور منفی و معنی‌دار و کمال‌گرایی منفی به طور مثبت و معنی‌دار با فرسودگی تحصیلی در ارتباط است.

نتیجه‌گیری: می‌توان نتیجه گرفت که خودکارآمدی و کمال‌گرایی، توان پیش‌بینی فرسودگی تحصیلی در دانشجویان را دارند.

واژه‌های کلیدی: خودکارآمدی، کمال‌گرایی و فرسودگی تحصیلی
دریافت: 1396/1/8 | پذیرش: 1396/1/8 | انتشار: 1396/1/8

Karami J, Hatamian P. The relationship between self-efficacy and perfectionism with academic burnout students. pajoohande 2016; 21 (4) :186-191

کرمی جهانگیر، حاتمیان پیمان. رابطه خودکارآمدی و کمال‌گرایی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان. پژوهنده. 1395; 21 (4) :186-191