دانشگاه آزاد اسلامی تهران - واحد دندانپزشکی ، ngln2006@yahoo.com
چکیده: (4310 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف: این تحقیق، جهت تعیین تأثیر مصرف عسل بر تغییرات میزان استرپتوکوکوس موتانس انجام گرفت.
مواد و روشها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع، روی 24 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام پذیرفت. در ابتدا از دو گروه 2 سیسی بزاق تهیه شد. سپس عسل در اختیار گروه مورد قرار گرفت و از آنها خواسته شد که آن را به مدت یک هفته، روزانه به میزان 5 میلیلیتر در دهان خود به مدت 5 دقیقه بچرخانند و سپس ببلعند. پس از 2 هفته Wash Out، جابجایی بین گروهها انجام گرفت و تغییرات استرپتوکوک موتانس بزاق، با آزمون آماری Mann-U-Whitney بررسی شد.
یافتهها: میزان اولیهی استرپتوکوک موتانس بزاق افراد در گروه شاهد برابر با CFU/ml 30482±54250 بود که پس از مداخله، به میزان CFU/ml 27900±37042 کاهش یافت. همچنین در گروه مورد، قبل از مداخله، برابر با CFU/ml 34667±26000 بود که پس از مداخله، به میزانCFU/ml 35129±54167 افزایش یافت. جهت بررسی پایایی اندازهگیری استرپتوکوک موتانس بزاق، از تعداد 4 نفر دانشجو، 4 سیسی بزاق تهیه و به دو قسمت مساوی تقسیم و نمونهی بزاق به عنوان 8 نفر به همان آزمایشگاه ارسال گردید. تفاوت میزان کلنیها به میزان CFU/ml 9574±17500 بود (04/0P<).
نتیجهگیری: پیشنهاد میشود قبل از شروع تحقیق، یک مطالعهی آزمایشی انجام گیرد تا محقق به امتیازات آن جهت ارتقای پژوهش نایل شود.
Alaee A, Azizi A, Rahbari M, Valai N, Salari Talmadareh A. A factor that may result in erroneous: the effect of honey on Streptococcus Mutans (a report of study pitfalls) . pajoohande 2015; 20 (2) :112-117 URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2000-fa.html
علائی آرزو، عزیزی آرش، رهبری محمد، ولایی ناصر، سالاری تلمادره عباس. گزارش یکی از تلههای (Pitfalls) بزرگ تحقیق: بررسی تأثیر عسل طبیعی بر میزان استرپتوکک موتانس بزاق. پژوهنده. 1394; 20 (2) :112-117