[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1394 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 77-72 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف میوه خرما بر آمادگی سرویکس و پیامد زایمان
نورالسادات کریمان* ، مریم یوسفی جدیدی ، سارا جام بر سنگ ، ناهید رهبر ، مریم افراخته ، حسن لاری
، n_kariman@sbmu.ac.ir
چکیده:   (5807 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: آمادگی سرویکس یکی از مراحل اصلی در شروع زایمان است. لذا این تحقیق با هدف تعیین تأثیر مصرف میوه خرما بر آمادگی سرویکس و پیامد زایمان در زنان نخست‌زای مراجعه کننده به مراکز منتخب پژوهش در سال1391 انجام شد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه، به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شاهددار در سال 1391 روی 110 زن نخست‌زای 18 تا 35 ساله مراجعه‌کننده به بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهر سمنان انجام شد. افراد بر اساس تخصیص تصادفی در دو گروه 55 نفره خرما و  کنترل قرار گرفتند. در گروه خرما، زنان باردار از هفته ‌38 بارداری تا شروع علایم زایمانی، روزانه 7 عدد خرما به‌صورت خوراکی مصرف نموده اما در گروه کنترل مداخله‌ای صورت نگرفت. ابزار پژوهش شامل فرم‌های مصاحبه، مشاهده، معاینه، فرم ثبت حرکات جنین و یادداشت خوراک بود. داده‌ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار spss (نسخه 18) و آمارهای توصیفی و آزمون‌های کای دو، من‌ویتنی و تی مستقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: در شروع مطالعه دو گروه از نظر میانگین نمره‌ی بیشاپ تفاوت معنی‌داری نداشتند اما در پایان مطالعه، افزایش معنی‌داری در میانگین نمره‌ی بیشاپ گروه خرما (7/2±3/7) در مقایسه با گروه کنترل (2/3±1/5) مشاهده شد (0001/0P<). میزان زایمان طبیعی در گروه خرما 2/69% و در گروه کنترل 3/59% بود که این تفاوت به لحاظ آماری معنی‌دار نبود (3/0=P).

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد، مصرف خرما در آمادگی سرویکس مؤثر است و استفاده از آن به کلیه زنان باردار توصیه می‌شود.

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: خرما، آمادگی سرویکس، طول مراحل زایمان
متن کامل [PDF 695 kb]   (1951 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1394/8/25 | پذیرش: 1394/8/25 | انتشار: 1394/8/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kariman N, Yousefy Jadidi M, Jam Bar Sang S, Rahbar N, Afrakhteh M, Lary H. The effect of consumption date fruit on cervical ripening and delivery outcomes. pajoohande 2015; 20 (2) :72-77
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1996-fa.html

کریمان نورالسادات، یوسفی جدیدی مریم، جام بر سنگ سارا، رهبر ناهید، افراخته مریم، لاری حسن. تأثیر مصرف میوه خرما بر آمادگی سرویکس و پیامد زایمان. پژوهنده. 1394; 20 (2) :72-77

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1996-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645