:: جلد 20، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1394 ) ::
مهدیه عزیزپور* ، سپیده راجزی اصفهانی2 ، گیتا افروخته ، فهیمه آخوندی ، جمال شمس
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mah.azizpour@yahoo.com
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت توانایی برنامه‌ریزی و سرعت پردازش اطلاعات در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس (MS) و نقش دیگر عوامل از قبیل افسردگی، اضطراب و استرس در این عملکردها، این تحقیق در مرکز انجمن MS تهران در سال 1392 اجرا گردید. مواد و روش‌ها: این مطالعه، بر اساس هم‌گروهی تاریخی، روی 54 بیمار مبتلا به MS که تشخیص قطعی بیماری از نوع عود بهبود را دریافت نموده بودند و 54 نفر گروه شاهد، انجام پذیرفت. پرسشنامه‌های مداد کاغذی DASS و آزمون رایانه‌ای برج لندن در هر دو گروه اجرا شد و در نهایت، توانایی برنامه‌ریزی و سرعت پردازش اطلاعات بین دو گروه، مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته‌ها: افراد دو گروه مبتلا به MS و غیر مبتلا، از نظر سن، سطح تحصیلات و جنسیت، همتا بودند. نتایج نشان داد که گروه مبتلا، در توانایی برنامه‌ریزی و سرعت پردازش اطلاعات نسبت به گروه شاهد، ضعیف‌تر عمل کردند. همچنین، این ضعف در گروه‌هایی که افسردگی، اضطراب و استرس آنها بالا بود، مشاهده شد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد بیماری MS در توانایی برنامه‌ریزی و سرعت پردازش اطلاعات، نقش دارد. همچنین، افسردگی، اضطراب و استرس، بر ضعف در این عملکردها، تأثیر می‌گذارد.
واژه‌های کلیدی: مالتیپل اسکلروزیس، توانایی برنامه‌ریزی، سرعت پردازش اطلاعات، افسردگی، اضطراب و استرس
دریافت: 1394/6/14 | پذیرش: 1394/6/14 | انتشار: 1394/6/14

Azizpour M, Ragezi Esfahani2 S, Afroukhte G, Akhoundi F, Shams J. The comparison of planning and information processing speed in multiple sclerosis patients and non-patients according to levels of depression, anxiety and stress . pajoohande 2015; 20 (1) :5-11
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1963-fa.html