:: جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) ::
بررسی اثر Strip مامبران ها در ترم بر روی نتایج حاملگی
لادن آجری*، ژانت مهجوری سیاهکل، ناصر ولائی
سابقه و هدف: یکی از مشکلات علم مامایی مساله حاملگی بعد از موعد است که با عوارض فراوانی همراه می باشد. برای برخورد با این مشکل راه های مختلفی پیشنهاد شده است که یکی از آنها Strip کردن مامبران ها در زمان ترم است. اگر چه این عمل به طور گسترده ای به کار می رود و شاید اعتقاد کلی حاکی از تاثیر مثبت این اقدام در کاهش متوسط سن حاملگی و جلوگیری از بروز حاملگی بعد از موعد باشد ولی هنوز قطعیت آن به طور کامل به اثبات نرسیده است. مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی برای بررسی اثرات مفید و مضر Strip مامبران ها انجام گردید. در این مطالعه 155 بیمار حامله ترم (40-38 هفته) وارد شدند. بیماران به طور تصادفی در سه گروه شاهد، تجربی 1 (که هفتگی معاینه واژینال می شدند) و تجربی 2 (که هفتگی Strip می شدند) قرار گرفتند. این بیماران از میان مراجعین به درمانگاه مامایی بیمارستان شهدا در سال 1380 انتخاب شدند. معیارهای خروج از مطالعه عبارت بود از: چند قلویی، پرزانتاسیون های غیرطبیعی، جفت سرراهی، سرویکس بسته، سابقه دیابت یا فشار خون و یا هر بیماری طبی دیگر. در این مطالعه از آزمونهای ANOVA و t-test برای آنالیز نتایج استفاده شد. یافته ها: متوسط سن حاملگی بین سه گروه متفاوت بود (P<0.0001) به طوری که در گروه Strip کاهش یافته بود. مدت فاز نهفته و فاصله بستری تا زایمان در گروه Strip کمتر از گروه شاهد بوده (P<0.05). فاز فعال بین گروه ها فرقی نداشت. میزان سزارین و استفاده از اکسی توسین در گروه Strip کمتر از TV و در گروه TV کمتر از شاهد بود. میزان تب، پارگی کیسه آب و خونریزی بین گروه ها تفاوتی نداشت. نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد Strip روشی مطمئن برای جلوگیری از حاملگی بعد از موعد و کاهش سن حاملگی بدون افزایش تعداد عوارض ناخواسته باشد.
واژه‌های کلیدی: Strip، ترم، حاملگی

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/16 | انتشار: 1396/12/16

آجری لادن، مهجوری سیاهکل ژانت، ولائی ناصر. بررسی اثر Strip مامبران ها در ترم بر روی نتایج حاملگی. پژوهنده. 1382; 8 (4) :9-15

جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها