[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 19، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1393 1393 ) ::
جلد 19 شماره 6 صفحات 347-341 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی سالمونلا در طغیان‌های ناشی از بیماری‌های منتقله از غذا در کشور و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی آنها
دکتر محمد مهدی سلطان دلال* ، سمانه مطلبی ، دکتر حسین معصومی اصل ، دکتر عباس رحیمی فروشانی ، دکتر محمدکاظم شریفی‌یزدی ، ، نوشین عقیلی
مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مـواد غذایی، دانشگاه علـوم پـزشکی تهران، ایران؛ تلفن: 88992971 (021)؛ ، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (6891 مشاهده)
سابقه و هدف: سالمونلا یکی از عوامل اصلی در ایجاد عفونت‌های روده‌ای و اسهال‌های ناشی از طغیان‌های منتقله از غذا بوده که به‌دلیل ایجاد مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی، به یک چالش مهم در درمان این قبیل بیماری‌ها تبدیل شده است. هدف از این مطالعه، جداسازی شایعترین سروگروه‌های سالمونلاهای عامل طغیان‌های منتقله از غذا در ایران و دستیابی به الگوی مقاومت دارویی آنها بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی و در مدت یک سال، روی 305 نمونه‌ی مدفوع افرادی که به دنبال مصرف غذای آلوده، مبتلا به اسهال شده بودند، انجام شد. تمامی نمونه‌ها از نظر کشت میکروبی، سروگروپینگ و آنتی‌بیوگرام، مورد مطالعه قرار گرفتند. یافته‌ها: از میان 305 نمونه‌ی کشت داده شده از استان‌های مختلف، 18 ایزوله (6/1%) مربوط به سالمونلا بود که سروگروه تیفی و پاراتیفی C، هر کدام با فراوانی 50%، شناسایی شدند. از بین استان‌ها، استان همدان بیشترین موارد (2/61%) را به خود اختصاص داد و جداسازی سالمونلا در فصل بهار (5/55%)، شیوع بیشتری نسبت به سایر فصول داشت. همه‌ی جدایه‌های سالمونلا، حساسیت میکروبی کامل (100%) نسبت به سیپروفلوکساسین داشتند. نتیجه‌گیری: سالمونلوزیس از عوامل مهم در طغیان بیماری‌های منتقله از غذا می‌باشند. آگاهی از سروگروهای شایع سالمونلا و الگوی مقاومت دارویی آن، می‌تواند کمکی در جهت کاهش شیوع طغیان‌ها و هزینه‌های مصرفی درمان و بهکارگیری اقدامات لازم جهت کنترل و پیشگیری آنها باشد.
واژه‌های کلیدی: بیماری های منتقله ازغذا، طغیان، سالمونلا، حساسیت آنتی بیوتیکی
متن کامل [PDF 317 kb]   (3027 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1393/12/2 | پذیرش: 1393/12/2 | انتشار: 1393/12/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Samaneh Motalebi, Hossein Masoomi Asl, Abbas Rahimi Foroushani, Mohammad Kazem Sharifi Yazdi, Nooshin Aghili. Investigation of the frequency of Salmonella Spp. in foodborne disease outbreaks in Iran and determination of their antibiotic resistance. pajoohande 2015; 19 (6) :341-347
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1866-fa.html

دکتر محمد مهدی سلطان دلال ، سمانه مطلبی ، دکتر حسین معصومی اصل ، دکتر عباس رحیمی فروشانی ، دکتر محمدکاظم شریفی‌یزدی ، ، نوشین عقیلی . بررسی فراوانی سالمونلا در طغیان‌های ناشی از بیماری‌های منتقله از غذا در کشور و تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی آنها. پژوهنده. 1393; 19 (6) :341-347

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1866-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1393 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645