[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 19، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1393 1393 ) ::
جلد 19 شماره 6 صفحات 293-287 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین مصرف فرآورده‌های لبنی و خطر پرفشاری خون در بزرگسالان: مطالعه‌ی‌ قند و لیپید تهران
مهدیه گل‌زرند ، زهرا بهادران ، دکتر پروین میرمیران* ، دکتر فریدون عزیزی
شهرک قدس، بلوار شهید فـرحـزادی، خیابـان ارغوان غربی، شماره ۴۶؛ صندوق پستی: 4741-19395؛ تلفن: 22357487 (021)، نمابر: 22360657 (021)؛ ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (6404 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به عوارض شناخته شده‌ی پرفشاری خون و اهمیت اطلاع رسانی از همراهی عوامل مؤثر بر آنها و همچنین وجود برخی گزارش‌ها مبنی بر ارتباط بین مصرف فرآورده‌های لبنی و فشار خون و اینکه بیشتر مطالعات با تعداد کم نمونه و یا مراجعه به مراکز خاص گزارش شده و در سطح جامعه این مطالعه انجام نگرفته است، لذا مطالعه‌ی حاضر با هدف بررسی ارتباط بین مصرف فرآورده‌های لبنی و خطر پرفشاری خون در بزرگسالان تهرانی طراحی گردید. مواد و روش‌ها: این تحقیق به روش مقطعی در قالب مطالعه‌ی قند و لیپید تهران (TLGS) روی 5616 بزرگسال بالاتر از 20 سال انجام گرفت. دریافت غذایی فرآورده‌های لبنی شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، بستنی و کشک با استفاده از یک پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک جمع‌آوری شد. فشارخون، دو بار از روی بازوی راست گرفته شد. ارتباط بین مصرف لبنیات و خطر پرفشاری خون، با استفاده از آزمون لجستیک رگرسیون بررسی شد. یافته‌ها: تحقیق روی 5616 بزرگسال بالاتر از 20 سال انجام گرفت. افزایش دریافت شیر، ارتباط معکوس معنی‌داری با پرفشاری ‌-خون داشت (98/0-68/0:CI 95% و 81/0:OR). در مقابل، مصرف بیشتر ماست، ارتباط مثبت معنی‌داری با پرفشاری ‌‌خون نشان داد (56/1-10/1:CI 95% و 31/1:OR). ارتباط معنی‌داری بین دریافت لبنیات کل و پنیر با شیوع پرفشاری ‌‌خون مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: احتمالاً دریافت بالاتر شیر با شیوع کمتر فشار خون و ماست با شیوع بیشتر پرفشاری خون، ارتباط دارد. با این حال، انجام بررسی‌های بیشتر به خصوص کارآزمایی‌های بالینی به منظور نتیجه‌گیری قطعی ضروری به نظر می‌رسد.
واژه‌های کلیدی: پرفشاری خون، لبنیات، ماست، شیر، پنیر، فشارخون، مطالعه قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 384 kb]   (1547 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1393/12/2 | پذیرش: 1393/12/2 | انتشار: 1393/12/2
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdieh Golzarand, Zahra Bahadoran, Parvin Mirmiran, Fereidoun Azizi. The association of dairy products consumption and the risk of hypertension in Tehranian adults: Tehran lipid and glucose study . pajoohande 2015; 19 (6) :287-293
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1859-fa.html

مهدیه گل‌زرند ، زهرا بهادران ، دکتر پروین میرمیران ، دکتر فریدون عزیزی . ارتباط بین مصرف فرآورده‌های لبنی و خطر پرفشاری خون در بزرگسالان: مطالعه‌ی‌ قند و لیپید تهران. پژوهنده. 1393; 19 (6) :287-293

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1859-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 6 - ( بهمن و اسفند 1393 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645