[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 19، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 ) ::
جلد 19 شماره 5 صفحات 243-235 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر pH و درجه حرارت محیط بر نشانگرهای ویرولانس گونه‌های یرسینیا
دکتر محمد مهدی سلطان دلال ، سونیا سید امیری ، دکتر محمدکاظم شریفی یزدی*
مرکز تحقیقات بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ تلفن: 88997049 (021)؛ ، mksharifi@tums.ac.ir
چکیده:   (6060 مشاهده)
سابقه و هدف: یرسینیا انتروکلی‌تیکا یک باکتری گرم منفی است که سویه‌هایی از ‌آن در ایجاد اسهال در انسان دخیل هستند. با توجه به نقش نشانگرهای ویرولانس در بیماری‌زایی و عدم اطلاع کافی در خصوص تأثیر فاکتورهای محیطی مانند pH و دما بر این نشانگرها در گونه‌های یرسینیا، این مطالعه با هدف تعیین اثر pH و دما بر نشانگرهای ویرولانس یرسینیا انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع تجربی و در طی دو مرحله روی 12 سویهی ویرولان و 7 سویهی غیرویرولان یرسینیا از گونه‌های انتروکلی‌تیکا، اینترمدیا، کریستنسنی و فردریکسنی که از منابع مختلف جدا شده بودند، انجام شد. در مرحله‌ی اول مطالعه، تأثیر pH و دما بر رشد باکتری و در مرحله‌ی دوم، تأثیر pH و دما بر مارکرهای ویرولانس با استفاده از تست‌های اتواگلوتیناسیون، وابستگی به کلسیم، کریستال ویوله، استفاده ازسالیسین- اسکولین، تهاجم سلولی Hep-2 و RPMI-1640 بررسی شد. یافته‌ها: pH و دما، هر یک به طور مستقل، بر میزان رشد باکتری‌ها مؤثر بودند، درحالی‌که تأثیر متقابلی بر یکدیگر نداشتند. در ضمن، ویرولان و غیر ویرولان بودن سویه، بر میزان رشد مؤثر بود. نتایج نشان داد که دما بر ویرولانس مؤثر بوده درحالی‌که pH، تأثیری بر کاهش ویرولانس در باکتری نداشته است. همچنین، 3 آزمون کریستال ویوله، RPMI-1640 و تهاجم سلولی جهت نشان‌دادن خاصیت ویرولانس سویه‌های یرسینیا، همخوانی بیشتری داشتند. در ضمن، تعدادی از سویه‌ها توانسته بودند در تمامی سطوح تیماری، ویرولانس خود را حفظ کنند که این مسأله ممکن است به علت پایداری پلاسمید ویرولانس این سویه‌ها باشد. نتیجه‌گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که بر رشد باکتری، pH و دما، ولی بر ویرولانس باکتری، تنها دما تأثیر دارد.
واژه‌های کلیدی: یرسینیا انتروکلی‌تیکا، ویرولانس، pH، دما
متن کامل [PDF 405 kb]   (1848 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1393/10/27 | پذیرش: 1393/10/27 | انتشار: 1393/10/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Sonya Seyed Amiri, Mohammad Kazem Sharifi Yazdi. The effect of pH and environmental temperature on the virulence factors of Yersinia spp. pajoohande 2014; 19 (5) :235-243
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1828-fa.html

دکتر محمد مهدی سلطان دلال ، سونیا سید امیری ، دکتر محمدکاظم شریفی یزدی . بررسی تأثیر pH و درجه حرارت محیط بر نشانگرهای ویرولانس گونه‌های یرسینیا. پژوهنده. 1393; 19 (5) :235-243

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1828-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660