:: جلد 8، شماره 5 - ( مهر 1382 ) ::
ارزیابی دانش داروسازان از داروهای گیاهی
بهمن نیک آور*، فراز مجاب
سابقه و هدف: مصرف و فروش فرآورده های گیاهی و گیاهان دارویی در خلال سال های گذشه رو به فزونی نهاده است و داروسازان در موقعیت ایده آلی قرار دارند تا بیماران را در مورد داروهای گیاهی راهنمایی کنند. این مطالعه، اطلاعات و دانسته های داروسازان را در مورد داروهای گیاهی مورد ارزیابی قرار داده است. مواد و روشها: این بررسی روی داروسازان شرکت کننده در دو برنامه مدون بازآموزی داروسازی در شهر تهران در فاصله ماه های دی و بهمن 1380 انجام گرفت. در تحقیق فوق اطلاعات شخصی و 15 پرسش از داروهای گیاهی رسمی مورد سوال قرار گرفت. یافته ها: با بررسی 106 پرسشنامه تکمیل شده، مشخص گردید 7/66% پاسخگویان در داروخانه های شهری به کار اشتغال دارند، 11.9% قبلا در مورد داروهای گیاهی آموزش دیده اند و 45% به منابع پزشکی و دارویی در مورد داروهای گیاهی دسترسی دارند. متوسط نمره دانش داروسازان در این بررسی 31/9 بود (حداکثر 15). نمره داروسازانی که به منابع اطلاعاتی پزشکی - داروسازی در خصوص داروهای گیاهی دسترسی داشتند، به طور معنی داری بالاتر از داروسازانی بود که به این منابع دسترسی نداشتند(P<0.01) .نتیجه گیری و توصیه ها: یافته های این تحقیق نشان داد، داروسازانی که دسترسی بهتری به منابع اطلاعاتی در خصوص داروهای گیاهی دارند، دارای اطلاعات علمی بیشتری در مورد این فرآورده ها هستند، لذا با افزایش مصرف داروهای گیاهی، نیاز فزاینده ای به برنامه های آموزشی مدون و کارا برای داروسازان در این زمینه وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: داروهای گیاهی. دانش داروسازان

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1396/12/15

نیک آور بهمن، مجاب فراز. ارزیابی دانش داروسازان از داروهای گیاهی. پژوهنده. 1382; 8 (5) :9-15

جلد 8، شماره 5 - ( مهر 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها