[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 19، شماره 2 - ( May & June 1393 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 65-60 برگشت به فهرست نسخه ها
مکمل‌های غذایی: فرصت یا تهدید
دکتر بهاره نیکویه ، دکتر مجید حاجی فرجی*
شماره 3، کوچه باران، خیابان ارغوان غربی، بلوار فرحزادی، شهرک قدس، تهران؛ کد پستی: 1981619573؛ صندوق پستی: 4741-19395، تلفن: 2-22360661 (021)، نمابر: 22376467 (021) ، m.hajifaraji@nnftri.ac.ir
چکیده:   (7117 مشاهده)
رژیم غذایی و تغذیه نقش بسیار مهمی در سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها بر عهده دارند. بدن انسان برای کارکرد مناسب، نیاز به طیف وسیعی از ریزمغذی‌ها و درشت مغذی‌ها دارد، که بهترین راه دریافت آنها در قالب یک رژیم غذایی مطلوب است؛ رژیمی متنوع و متعادل که بتواند همه‌ی ریزمغذی‌های مورد نیاز را در اختیار بدن قرار دهد. ممکن است فرد قادر به دریافت کافی برخی از ریزمغذی‌ها از طریق رژیم غذایی خود نباشد که در این شرایط، مکمل‌های رژیمی به عنوان منبع بسیاری از مواد مغذی مورد توجه قرار می‌گیرند. البته توجه به نکاتی مانند اثرات جانبی احتمالی و تداخل با برخی دیگر از داروها و مکمل‌ها، ضروری است. بنا به تعریف سازمان غذا و داروی کشور، مکمل‌های رژیمی منابعی از مواد مغذی (ویتامین‌ها و مواد معدنی) یا دیگر مواد با اثر تغذیه‌ای یا فیزیولوژیک مانند گیاهان، اسیدهای آمینه، قندها، چربی‌ها، آنزیم‌ها و پروبیوتیک‌ها هستند که به تنهایی یا به صورت ترکیبی با دیگر مواد، در دسترس بوده و عمدتاً به اشکال متداول مانند کپسول، قرص، شربت، پودر، سافت ژل، قطره، ورقه‌های خوراکی و هر شکل خوراکی دیگر عرضه شده و دارای فرمولاسیون خاص و ثابت قابل اندازه‌گیری جهت کاربرد در انسان به منظور تکمیل نیاز تغذیه‌ای، افزایش دریافت تغذیه‌ای و یا ایجاد یک اثر فیزیولوژیک می‌باشند. در مورد مکمل‌های مولتی ویتامین و املاح، تا به امروز تعریف و طبقه‌بندی استانداردی ارایه نشده است و این امر، جمع‌آوری اطلاعات در مورد شیوع دریافت آنها و تعیین روند دریافت در دوره‌های زمانی را مشکل ساخته است. در این مقاله سعی شده است که با استناد به اطلاعات و مستندات موجود، ضمن اشاره به اهمیت دریافت ریز مغذی‌ها در حد کفایت و نیاز روزانه، به عوارض احتمالی اضافه دریافت آنها نیز پرداخته شود.
واژه‌های کلیدی: مکمل، غذا، رژیم، دریافت، عوارض جانبی
متن کامل [PDF 267 kb]   (1606 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1393/5/25 | پذیرش: 1393/5/25 | انتشار: 1393/5/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bahareh Nikooyeh, Majid Hajifaraji. Food supplements: opportunity or threat. pajoohande 2014; 19 (2) :60-65
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1728-fa.html

دکتر بهاره نیکویه ، دکتر مجید حاجی فرجی . مکمل‌های غذایی: فرصت یا تهدید. پژوهنده. 1393; 19 (2) :60-65

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1728-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 2 - ( May & June 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660