[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 8، شماره 6 - ( بهمن 1382 ) ::
جلد 8 شماره 6 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تاثیر بیهوشی عمومی و اپیدورال بر تغییرات فشارخون بیماران پره اکلامپتیک
شایسته خراسانی زاده*، علیرضا جعفری، مهتاب پورزمانی، حمیرا کوزه کنانی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (12457 مشاهده)
سابقه و هدف: در مورد روش ارجح بی هوشی در بیماران پره اکلامپتیک، برخی از محققین معتقدند که در بی هوشی عمومی اینوباسیون تراشه و تحریک جراحی افزایش فشار متوسط شریانی و ضربان قلب مادر را بر می انگیزد. از طرف دیگر عده ای از محققین نیز با تکیه بر هیپوتانسیون و نیز خطرات ناشی از حجم زیاد مایع داخل عروقی مصرفی جهت هیپتانسیون ایجاد شده روش بی هوشی اپیدورال را منع کرده اند. هدف این مطالعه مقایسه تغییرات فشار خون زنان پره اکلامپتیک در دو روش بیهوشی عمومی و اپیدورال می باشد.مواد و روش ها: این کارآزمایی بالینی بر روی 51 زن مبتلا به پره اکلامپسی خفیف انجام شد. بیماران در دو گروه بیهوشی عمومی (26 نفر) و گروه بیهوشی اپیدورال (25 نفر) تقسیم شدند. در روش بیهوشی اپیدورال، لیدوکایین 2% از طریق کاتتر اپیدورال تزریق شد تا یک بلوک حسی در سطح درماتوم T4 به دست آمد و در گروه بیهوشی عمدمی اینداکشن با روش Rapid sequence با تیوپنتال و Succinyl choline انجام شد و نگهداری بی هوشی با N2O، O2 و هالوتان انجام شد. فشار خون بیماران قبل از اینداکشن در هر دو گروه و پس از آن به فاصله هر 5 دقیقه تا زایمان نوزاد و پس از زایمان نوزاد هر 10 دقیقه تا پایان عمل و تا 60 دقیقه در ریکاوری اندازه گیری شد. تغییرات فشار خون در داخل گروه با روش آماری paired t-test و بین دو گروه با روش t-test مورد قضاوت قرار گرفت.یافته ها: در گروه بیهوشی عمومی متوسط فشار شریانی پس از اینداکشن (100.2±3.6 mmHg) نسبت به قبل از آن (11.9±3.4 mmHg) کاهش نشان داد (p<0.001) و روند کاهش پس از زایمان (96±4.6 mmHg) ادامه داشت (p<0.001). ولی میزان متوسط فشار شریانی در ریکاوری (98.5±7.1 mmHg) افزایش معنی داری نسبت به پس از زایمان نشان نداد (p<0.06). در گروه بی هوشی اپیدورال نیز متوسط فشار ریکاوری (102.8±5.5 mmHg) نسبت به قبل از آن (110.8±3.5 mmHg) کاهش نشان داد (p<0.001) و روند کاهش پس از زایمان (101.4±5.5 mmHg) ادامه داشت که معنی دار نبود (NS) و در ریکاوری نیز افزایش متوسط فشار شریانی (105.8±5.2 mmHg) مشاهده شد (P<0.001).نتیجه گیری و توصیه ها: ثبات بیشتر میزان فشار خون در بی هوشی اپیدورال نسبت به بی هوشی عمومی دیده شد و این روش جهت بیماران پره املامپتیک خفیف توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: پره اکلامپسی، بیهوشی، عمومی، اپیدورال
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1396/12/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


خراسانی زاده شایسته، جعفری علیرضا، پورزمانی مهتاب، کوزه کنانی حمیرا. مقایسه تاثیر بیهوشی عمومی و اپیدورال بر تغییرات فشارخون بیماران پره اکلامپتیک. پژوهنده. 1382; 8 (6) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-171-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 8، شماره 6 - ( بهمن 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4713