:: جلد 19، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1393 ) ::
ترومبوز ورید آگزیلار متعاقب کار با وزنه در یک ورزشکار میانسال
دکتر شهرام محقق* ، دکتر مریم حاجیان
استادیار پزشکی ورزشی، بیمارستان لقمان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، sh.mohaghegh@sbmu.ac.ir
سابقه و هدف: ترومبوز ورید آگزیلار متعاقب فعالیت یا سندرم Paget–Von Scrotter، بیماری نادر با عوارض خطرناکی است که در ورزشکاران سالم و فاقد هرگونه بیماری زمینه‌ای سیستمیک، متعاقب فعالیت بدنی شدید در اندام فوقانی رخ می‌دهد. معرفی بیمار: آقای ورزشکار 50 ساله‌ای ‌با تورم حاد بازوی راست متعاقب کار با وزنه مراجعه کرده و در ابتدا با تشخیص سلولیت، درمان آنتی‌بیوتیکی خوراکی دریافت نمود. به دنبال عدم بهبودی و انجام سونوگرافی داپلر اندام فوقانی، با تشخیص ترومبوز ورید آگزیلار، تحت درمان ضد انعقادی وریدی و شش ماهه‌ی خوراکی قرار گرفت. بیمار کاملاً بهبود یافته و تا 4 سال، بدون ترومبوز باقی مانده بود. نتیجه‌گیری: اطلاع پزشک از این بیماری جهت تشخیص صحیح آن حایز اهمیت است تا بیمار دچار عوارض خطرناک احتمالی بیماری، نظیر آمبولی ریه نشود.
واژه‌های کلیدی: ترومبوز ورید آگزیلار، سندرم Paget–Von Scrotter، ترومبوز وریدهای عمقی اندام فوقانی
دریافت: 1393/3/4 | پذیرش: 1393/3/4 | انتشار: 1393/3/4

Shahram Mohaghegh, Maryam Hajian. Axillary vein thrombosis in a middle aged sportsman following resistance training . pajoohande 2014; 19 (1) :45-47

دکتر شهرام محقق ، دکتر مریم حاجیان . ترومبوز ورید آگزیلار متعاقب کار با وزنه در یک ورزشکار میانسال. پژوهنده. 1393; 19 (1) :45-47